yarali kalp

Antalya Valisi Altıparmaktan Sevindirecek Kararlar

Önerilen İletiler

3698.jpgAntalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya'da yaşayan özürlülerin hastanelerde tedavi olurken ve sağlık raporu alırken zorlanmaması ve mağdur olmaması için bir takım önlemler alınması talimatı verdi.

Altıparmak, sağlık raporu almak için hastanelere başvuran özürlülerden her ne ad altında olursa olsun para alınmaması talimatı verirken, özürlülerin sağlık hizmetini almasını kolaylaştırıcı önlemler alınmasını istedi.

Özürlülerden gelen şikayetleri değerlendiren Antalya Valisi Altıparmak, Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla hastanelere gönderdiği yazıda, özürlülerin kesinlikle mağdur edilmemesi ve birtakım önlemler alınması talimatında bulundu. Hastanelerde asansörü olmayan katlara özürlülerin merdiveni kullanarak çıkamayacağını belirten Vali Altıparmak, bu durumlarda özürlülerin tedavisinin heyet odasının bulunduğu zemin katta ya da zemin katta bulunan polikliniklerde yapılması emrini verdi.

Atatürk Devlet Hastanesi'nin asansör bulunmayan dört katlı bloğu için özürlülerin ihtiyacı göz önüne alınarak dışarıdan asansör yapılmasını da isteyen Vali Altıparmak, asansörün bir an önce tamamlanarak hizmete sokulması gerektiğini belirtti.

Özürlü sağlık raporu alırken para alındığı konusunda şikayetler olduğuna da işaret eden Vali Altıparmak, özürlü sağlık raporu almak için hastanelere başvuran özürlülerden bağış, harç gibi her ne ad altında olursa olsun para istenmemesi gerektiğine dikkati çekti. Altıparmak, özürlülerden özürlü sağlık raporu için her ne ad altında olursa olsun para alan personel hakkında işlem yapılacağını kaydetti. Altıparmak, bu konuda Sağlık Bakanlığı'nın da talimatı olduğunu hatırlattı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap