Can Sengul

Dejavu Gerçek Mi?

Önerilen İletiler

Dejavu nedir?

Dejavu altta belirdiğim nedenlerden dolayı yaşanılmış bir olayı tekrar yaşama olma hissidir.

Dejavu neden olur?

Bilimsel olarak dejavu görüntü ve ses alıcılarımızın bilgiyi beyine iletmesi fakat beynin o zamanki başka bir işe konsantrasyonu alıcılardan gelen bilgiyi es geçer yani anlayamaz. Beynin sağ ve sol lobu arasındaki geçişler mikro saniyeler() seviyesindedir yani bir lob diğer lobdan daha önce anlar ve bilgiyi bu şekilde çözer.

dejavu1.jpg

Bunun dışında beyin yorgunluk, stres, öğrenme durumlarında daha önceki bilgiyi, görüntüyü, sesi öğrenilme arasında fark etmez yani bu sizin kontrolünüzde değildir örneğin yolda giderken biri konuşur siz onu dinlemesiniz fakat beyin onu o an içine atabilir daha sonrasında böyle bir an hatırlama görünebilir.

Deja: Daha önceden Vu: Görmek Çekimlenmiş halidir. Tam olarak anlamı daha önce görülen anlamına gelmektedir. Bir çok insan dejavu görür fakat daha çok dejavu görenler daha fazla bilgi ile uğraşanlardır örnek olarak bunlara sınava katılan öğrencileri örnek verebiliriz.

Bilim adamları olaya her zamanki gibi bilimsel bir yaklaşım olarak beyindeki bir algı sorunundan kaynaklandığını söylemekte diğer felsefi düşünen bazı grup ya da bireyler ise dejavu’yu reenkarnasyon ile bağdaştırır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ben görüdğüm rüyanın gerçek olduğunu yaşadım çok kere mesala şimdiki zamanda bir an oluyor ben bu anı daha önceden rüyamda gördügüm anı hatırlıyorum umarım anlamışsınızdır :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap