Can Sengul

Fobilerinizden Kurtulun

Önerilen İletiler

Fobi nedir ve özelliklerini nelerdir diye merak ediyorsunuz ve aradınız taradınız en son buraya ulaştınız. Diyebilirim ki doğru yerdesiniz.

Fobi bir nevi takıntı anlamına gelmekte ancak bu korku takıntısıdır. Bir maddeden yapılacak bir şeyden korkmaya fobi bunu yaşayan insanlara fobik denir. Bu kişiler fobik kişiliklerini kabullenmediklerinden toplumumuzdaki fobik insan sayısı bilinmemektedir.

siniffobi1.jpg

Fobi belirtileri nedir, fobi belirtilerinden bahsetmek için kişinin nelerine bakmamız gerekir. Fobik kişi korkusuyla karşılaştığında nefes darlığı, çarpıntı, güçsüzlük, bayılma, ağız kuruması ve tireme gibi belirtiler gösterebilmektedir.

Fobikliğin Tedavisi

Fobik kişiler için tedavi yöntemleri vardır. İlaç ve psikoterapi tedavisi vardır. İlaç tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda kişinin korkusuyla yüz yüze getirilmesi mutlak çözüm ulaştırabilir fakat bu uzun yöntem kullanılırken hemen geçmesi beklenilmez ancak ve ancak zamanla azalır, söyleyebilirim ki bitmesi söz konusudur.

Fobiye sahip insanlar, fobi rahatsızlığının başında gidip tedavi olmaları en doğru davranıştır ki başında olunmayan fobi hastalığının üzerinden uzun süre geçilirse tedavisi zorlaşır. Kişilerin ve çevresindeki insanların Fobik kişiliklerine ve kişilerin davranışındaki bozukluklara dikkat edilmeli, bunun için gerekli yerlerden destek alınmalı ki aksi taktirde kötü sonuçlar doğurabileceğini söylemeliyim. Zamanında yapılan tedavi çok kolay ve kısa sürer.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bazen bu korkular saplantı haline gelebiliyor kurtulmakda kolay olmuyor..enken tedavi

bir çok hastalıkda olduğu gibi, fobi rahatsızlığındada faydalı olabileceğne inanıyorum...

Teşekkürler Can.!

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence fobimiz neyse onun üstüne gitmeliyiz eğer başaramıyorsak tedavisini kesin olmalıyız fobilerimizden kacarak saklanarak bir sey yapamayız.. Burda Basri abiciğime katılıyorum...

Paylaşım için tşkler...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap