Önerilen İletiler

Su bir hidrojen ve 2 oksijen elementinden meydana gelen tatsız ve kokusuz  bir maddedir. Su yaşamımızı sürdürmek için gerekli bir inorganiktir ( insan tarafından oluşturulamayan bir gereksinim). Bunun nedeni canlının enerji üretiminde çok büyük önem taşıması ve hayati organlarımızın suya ihtiyaç duymasıdır.

Su sadece hayati organlarımıza yardımcı olmaz. Zehirli maddelerin terleme yoluyla atılmasında yine su ile yapılır. Suyun %1’lik bir düşüş göstermesi Susuzluk Hissi, Isı düzeninin bozulması, Aşırı terleme, Performans azalması ve yorgunluğa sebep olur.

suicerekzayiflama.jpg

Suyun vücutta kullanılması için bir çözücü olarak alınması gerekir. Meyve Suyu, Maden Suyu, Çay, Kahve gibi iç içecekler ise bir çözeltidir ve yani suyun görevini tam olarak yerine getiremezler. Bu nedenle bir bardak su ile bir bardak kahve veya meyve suyu ile arasındaki fark inanılmazdır.

Büyük petrol şirketlerinin doğaya verdiği zararı önlemek için hala bir önlem alınmazken küresel ısınma nedeniyle ileriki yıllarda su sıkıntısı çekilebilir. Şu anda Birleşik Milletler Çevre biliminin yaptığı araştırmaya göre 1,4 milyar km su dünyada bulunmakta.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

aç olarak belki 3 aç yaşayabilirsin ama susuz en fazla 3 gün suyun ne kadar önemli olduğunu başka bir söze gerek bırakmıyor bu tespit

suyun kıymetini bilmek lazım boşa akıtmayalım ramazanın dediği gibi su için en fazla 30 yıl sonra hemde bizim bölgemizde şavaşlar çıkacaktır fırat ve dicle orta dogunun can damarıdır..

ayrıca su dogal bir asfaltır üç tarafı denizler le çevrili ülkemiz ne yazıkkı bu dogal nimeti kullanmıyor oysaki ne bakım ister nede masraf gerekdilir deniz nede karayolları gibi günde 10 larca can ve mal kaybına olur..

denizi olmayan ülkelerde bile deniz le ilgili bakanlıklar var bizde ise müsteşarlık düzeyinde suya ve denize ne kadar önem verdiğimizin kanıtıdır ...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

su temizlik su hayat su mutluluk ne sayarsan odur ama en önemlisi suya sahip çıkmaktır bi anlasa büyük firmalar para uğruna kaynakları harcamasa.teşekkürler paylaşım için.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

tabiat'da herşeyin bükük kısımları hep su

elimizdeki pislikleri su yardımıyla temizleriz.. vucudumuzun pisliklerinide...

birde ruhumuzun pisliklerini su ile temizlesydik...ama ona suyun gücü yetmiyor işde..rolleyes.gif

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

slm

hayatta su insanoğunun vazgeçilmez unsurlarından biridir.

açlıksız durulabilir ama susuz hayat gerçekden çok çok zor ve yaşamaın 4/3 su olduğuna göre su insanoğluna bir mucüzedir suyun var olduğu yerde hayat vardır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap