Can Sengul

Ağız ve Diş Sağlığı Önemi

Önerilen İletiler

Ağız ve Diş Sağlığı

İnsan sindiriminin başlangıç noktası mekanik sindirim’dir. Yani sindirim sistemimiz ağızdan başlar. Fakat hayati problem gözetmediğinden bazı insanlar tarafından  fazla önemsenmez, Oysa ki insanın sindirimi ve konuşmamızı sağlayan dişlerimizdir.  Ağız ve diş sağlığımıza dikkat etmez isek diş çürümesi, diş eti hastalıkları ve diş kırılmaları gibi durumlar gözlenir.

Diş çürümesinin nedeni

Diş üzerindeki dişlerin bakımsızlığından dolayı bakteriler birikir ve bu bakteriler diş üzerinde asit ve oyuklar meydana getirir. Zaman içerisinde genişleyen bu oyuklar ise diş minesinin erimesini ve çürük oluşumuna sebep olur. Bu çürüklerin daha fazla genişlemesi dişin özüne doğru inmesine yol açar ve bu durum ağrı meydana getirir.

disagrisi.jpg

Diş çürümesi nasıl önlenir?

Diş çürümesini önlemek amaçlı florürlü diş macunu kullanılmalı ve günde iki defa dişlerinizi fırçalamalısınız.

Diş eti Hastalığı

Eğer dişlerinizde durduk yere kanama gerçekleşiyor (ağzınaza kan tadının gelmesi bu yüzdendir) ise bu diş eti hastalıklarının ilk belirtilerindendir. Bunun dışında diş etlerinde kızarma, şişme, ağızda kötü koku, kötü tat, çekilme, dişlerde sallanma ve diş eti iltihabı diş eti hastalıklarının diğer belirtileri arasında yer alır. Bunun için en pratik  yöntem dişlerimizi düzenli fırçalamamızdır eğer bu belirtilerle çok fazla karşılaşılıyor diş doktorunuza gitmenizi öneriyoruz.

Diş Kırılması

Diş kemigin yapısında oluşur.Eğer dişin kırılması zorlanması ile meydana gelir fakat fırçalanmayan ve vitamin eksikliği görülen bireylerin dişlerinin kırılma olasalığı daha fazladır.

Bu yazımıza ayrıca “Ağız ve Diş sağlığı, beyaz diş, beyaz dişler için, Diş çürümesinin nedeni, diş eti çekilmesi, diş eti kanaması, Diş kırılması, diş sağlığı” gibi terimsel aramalar ile de ulaşabilirsiniz…

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap