Dogru_Yol

Engelliler Engelsizlere Yardım Ediyor

Önerilen İletiler

Seneler önce de yazmıştık. Almanya’da bir program var. Adı: ‘Engelliler engelsizlere yardım ediyor.’ Nedir bu program?

Hayatın zorlukları

Çeşitli engelli okullarından öğrenciler, engelsiz öğrencilerin devam ettiği bir okula, 1 hafta veya 15 gün süre ile misafir oluyor. Birlikte derslere girip, teneffüslerde birlikte oynuyorlar. Yemeklerini beraber yiyip, derslere birlikte giriyorlar. Ve daha sonra tekrar kendi okullarına dönüyorlar. Yapılan araştırmalarda bu tip ziyaretlerden sonra engelsiz öğrencilere öğretmenleri neler hissettiklerini, engelli arkadaşlarıyla birlikte nasıl günler geçirdiklerini soruyor.

Cevaplar

Öğrencilerin tamamına yakınının verdikleri cevaplardan en önemlisi şu: “Öğretmenim, biz engelli arkadaşlarımızla birlikte geçirdiğimiz bu haftadan sonra hayatın zorlukları karşısında pes etmemeyi öğrendik ve anladık ki FARKLI OLMAK NORMALDİR.”

Ülkemizde durum

Ülkemizde ise sorun genellikle çocuklarımızın anne ve babalarından başlıyor. Özellikle Anadolu’ya gidildiğinde engelli çocuklarımızın anne-babaları, sanki onların yaşama hakkı yokmuş gibi, sanki onlar bu ülkenin vatandaşı değilmiş gibi davranıyor, çocuklar evlerde, bazen ahırlarda ve çoğunlukla da bağlanarak yaşamlarını devam ettirmek zorunda kalıyor. Engelsiz çocuklarımızın anne-babaları ise, çocuklarının asla engelli çocuklarla bir arada olmasını istemiyor. Sanki onlarda bulaşıcı bir hastalık varmış gibi. Burada da görev herhalde Milli Eğitim Bakanlığımıza düşüyor. Yukarıda bahsettiğimiz programın bir benzerinin pilot olarak uygulanması, ülkemizde engelliler konusundaki sorunların ve önyargıların aşılmasına gelecekte büyük destek olacaktır.

THY’den ses yok

Bir süre önce Türk Hava Yolları’nın Halkla İlişkiler Müdür Vekili S. Ekrem Şirin’in, Hentbol Federasyonu Başkanı’na gönderdiği “İlgi yazınız Türk Hava Yolları tarafından ‘SEVİYESİZ’ bulunduğundan cevap verilmeye değer bulunmamıştır” şeklindeki mektubunu sizlerle paylaşmıştık. Ve milli havayollarımızın adına, ülkemizde yaşayan birinin yazdığı mektuba “SEVİYESİZ” diyen bu şahıs hakkında ne işlem yapıldığını sorduk. Bugüne kadar Türk Hava Yolları’ndan bir cevap çıkmadı.

Yavuz Kocaömer

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Yükleniyor ...