07ramazan07

Vali Olan Engelli Öğrencinin İsteği

Önerilen İletiler

Vali Olan Engelli Öğrenci, Okuluna Asansör İstedi (Burdur)

Burdur Valisi İbrahim Özçimen'in koltuğunu oturan 2. sınıf öğrencisi bedensel engelli Mahmut Özev, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit'i arayarak...

Burdur Valisi İbrahim Özçimen'in koltuğunu oturan 2. sınıf öğrencisi bedensel engelli Mahmut Özev, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit'i arayarak okuluna engelli asansörü yapılması talimatını verdi.

Burdur'da 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Meydandaki kutlamaların ardından geleneksel hale gelen koltuğu miniklere bırakma adeti bu yıl engelli bir öğrenci ile sağlandı.

Vali İbrahim Özçimen'in makamına ilk olarak Bahçelievler İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Beyza Sibel Tuncer oturdu. Tuncer, belediye başkanını telefonla arayarak okuluna anaokulu öğrencileri için park ve bisiklet kullanmak için bisiklet yolu talep etti. Daha sonra Emniyet Müdürlüğü'nü arayan Minik Vali Tuncer, okulunun çevresindeki trafik tedbirlerinin arttırılmasını istedi.

Tuncer'in ardından Valilik makamına, daha önce Vali İbrahim Özçimen'in kütüphaneden kitap alarak kendisine teslim ettiği Kemal Solmaz İlköğretim Okulu 2. sınıfta okuyan bedensel engelli Mahmut Özev oturdu. Bu sırada, Vali Özçimen'in daha önce görev yaptığı Muş'tan telefon geldi.

Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, engelli bir öğrencinin valilik koltuğuna oturtulmasına destek vererek teşekkür etti.

Korkmaz, Özçimen'e engellilere bu şekilde dikkat çektiği ve değer verdiği için teşekkür etti. Özçimen'in daha önce de Muş'ta engellilere birçok şekilde sahip çıktığını ifade eden Korkmaz, "Türkiye'de böyle bir ilki yaşatan Vali Özçimen'e teşekkür ediyor, böyle bir imkanı bulan minik valimizi de tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Engelli minik Vali Özev, telefon konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit'i aradı. Kemal Solmaz İlköğretim Okulu'na engelli asansörü yapılmasını isteyen Özev, gerekli çalışmaların biran önce başlayacağı müjdesini aldı.

Zaman

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap