Dogru_Yol

Kimseye Yarın Sözü Verilemez.....

Önerilen İletiler

KİMSEYE YARIN SÖZÜ VERİLEMEZ....

Diyordu filminde Clint Eastwood.....

Kimseye yarın sözü verilmez; hatta kendimize bile ; kendimize bile yarın için ne bir vaat ne bir söz verebiliriz…..

Sean Connery ‘nin başka bir filmde dediği gibi ‘Sadece güneşin yarını olabilir’……

Peki o zaman nasıl yaşamalı ki; her dem anı düşünerek mi; yarın için hiç emek vermeyerek mi?

Dengesi nedir ki bunun?

Hep yarını düşünüp; bugünü geçiştirerek mi? Yoksa yarını hiç düşünmeyip sadece anı mı geçirsek ? Ama o zaman yarın gelince ne yaparız ki ; hiç tedbirsiz beklentisiz; yarının da bu an olacağını hesaba katmadan?

Bazen oluyor, böyle cevabını bilmediğim sorular soruyorum.

Bu soruyu sorduran belki de bir daha görememekten korktuğum insanlardır; belki de daha en az bir ay kullanacağımı düşündüğüm kırmızı parfüm şişeme elimi attığımda bittiğini görüp şaşırmamdır. Ve bitmediğini altının sessizce kırılıp; süzülüp gittiğini anlamam; tıpkı bir daha görememekten korktuğum insanlar misali…….Parfüm bu alınır değil mi;alınır alınır ama öylesine süzülüp giden hediye parfümün yerini tutar mı dersiniz? İşte şu an yaşanan günler de öyle ;bir tanesi diğerinin yerini tutamaz; yenisi gelir, gelir belki ama aynısı olamaz…….

O zaman belki de elimizdeki parfümün biteceğini bilmeli hatta aniden kırılıp da dökülüvereceğini; her sürüşte keyfini bilmeli ve bittiğinde ya da kırıldığında sessizce ; kıymetli ise şişesini saklamalı ben gibi; yenisi yeni günlerde gelse bile eski anıları yüreğimizde taşımalı……Ve asla gelmesi ümit edilen günler için bugünü silmemeli güzellikleri ertelememeli….

Kimseye yarın sözü verilemez ; verilemez ama gelebilecek yarın için de aklımızı; kendimizi güçle bilemeli; bazen gözyaşlarımızı yastığa dökmeli ve istiyorsak da göstermeli…..

Ama bazen çaresizsek eğer ; ve yarının bittiğini düşünüyorsak; saten örtümüzü başımıza; kırmızı cam şişede kalan son demleri burnumuza çekercesine; ve turkuazın yere düşmüşünü

özenle kalbimizin köşesine asar gibi ışığa gizlercesine….. içimizi korumalıyız ve anıları gözyaşlarımız eşliğinde yaşamalıyız; güneşin doğuşu bir vardır tek yarın; bir tek buna güvenebiliriz…..

Ve yarına yarına yine de güvenmeliyiz ki güneş acılarımız silsin; yarını yeni ümitlerle getirsin….Yarın vardır bilmeliyiz ; biz olmasak da yarın vardır….hazırlıklı olunuz.....GÜNEŞE.....

Yonca Ayas

Kaynak Kişisel Başarı

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu hayatın sonunda birgün yarında olmayacaktır.

Şimdi biz varmışcasına yarını iple çekerken olmayacagımız yarınlarda gelecek,hangi yarına çıkamayacagımızsa mechul...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap