ahmet_t12

Kök Hücre Çalışmalarına Dev Destek...

Önerilen İletiler

"Made in Vatican" insan hücreleri geliyor 500 milyar Euroluk Vatikan, İlluminati'den beri arkasını döndüğü aydınlanmaya artık yüzünü mü dönüyor? 23 Nisan 2010 Cuma, 14:40:06 510187_detay.jpg?1272030359 500 milyar Euroluk servetiyle dünyanın sayılı zenginlerinden olan Vatikan aldığı şaşırtıcı bir kararlar kök hücre aşatırmalarını desteklemeye karar verdi. Maryland Üniversitesi Hastanesi'nin öncülük ettiği, özellikle sindirim sistemi hastalıkları ağırlıklı olmak üzere bazı hastalıkların tedavisinde yetişkin kök hücrelerinin tedavi amaçlı kullanılması ile ilgili bir projenin sponsoru olacak olan Vatikan'ın bilimle ilgili bu iş birliği bugün resmi olarak açıklandı.

Daha başlangıç aşamasındaki projenin sonuçlarının aktif olarak tedavi amaçlı kullanılabilmesi birkaç yıl alacak. Vatikan adına konuşan KArdinal Renato Martino, bu projeyi destekleme sebeplerinin embriyolardan alınacak kök hücreleri içermemesi, yetişkinlarden sağlanacak kaynakların kullanılacak olması olduğunu söyledi.

Kardinal, finansmanın Vatikan'ın Roma'daki hastanasi Bambin Gesu aracılığıyla sağlanmasını beklediğini ama nihai miktarın ve ödeme yöntemlerinin Maryland Üniversitesi Hastanesi ile yapacakları ileriki toplantılarda belirleneceğini belirtti.

Üniversiteden yapılan açıklamada Vatikan'ın araştırmaya ilk etapta 2.7 milyon dolarlık bir katkı yapacağı belirtildi.

Vatikan ve katolik kilisenin embriyonik kök hücre araştırmalara karşı olduğu çünkü bunların henüz anne karnındaki embriyolardan kök hücre elde etmeye dayanması biliniyor. 2007'de Papa 16. Benedict yetişkin kaynaklı kök hücre araştırmalarının insan hayatınıa değer veren çalışmalar olduğunu ve kilise öğretileri ile uyuştuğunu açıklamıştı.

Bugüne kadar Vatikan embriyo kaynaklı kök hücre araştırmalarına karşı olması nedeniyle çok ciddi şekilde eleştirilmiş ama kilise başka alternatif yollar olduğunu söyleyerek bu katı tutumundan geri adım atmamıştı. Bu projenin finansal olarak desteklenmesi Vatikan'ın kendi argümanını ön plana çıkartmak için atılan bir adım olarak da görülüyor.

Embriyonik kök hücrelerin morfoz özelliği yani hernhangi bir doku veya organ hücresine dönüşebilme öyetisi varken yetişkin hücrelerde bu özellike çok kısıtlı hatta yok denecek kadar az. Bu nedenle Alzheimer, diyabet, Parkinson gibi hastalıklarda embriyolardan elde edilen kök hücreler dönüşerek hasar yenilenmesi şeklinde fayda sağlayabilirken yetişkin kök hücreleri fazla tedavi edici özellik potansiyteline sahip değil.

Vatikan'ın desteklediği projede özellikle bağırsaklardan elde edilen kök hücreler kullanılacak. Bağırsak zaten hergün kendini yenileyen bir organ olduğu için , hücreleri de çok aktif olup yüksek oranda dönüşme, uyum sağlama özelliğine sahip. Bağırsak hücreleri özellikleri gereği mukus, epitel hücreleri gibi pek çok farklı cinse dönüşme yetisine sahip. bunun dışında da bu hücreleri toplamak da basit bir endoskopik işlemle rutin olarak yapılabilmekte.

Projenin ilk verimli sonuçlarının 2-3 yıl içerisinde açıklanması bekleniliyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

çok ama çok önemli insanlık için bu destek

yani bu kilise yüz yıılardır bilimin teknolojinin ve aydınlamanın karşısında en büyük düşmanıydı

hatta kök hücre çalışmalarına karşı çıkıyor ve amarikanın araştırma yabmasını engellemek için elinden gelen her şeyi yabıyordu hatta bush 8 yıl onay vermemişti bu baskılar yüzünden kök hücre çalışmalarına

ama ne olduysa iyi olmuş fikirleri değişmiş hristiyan katoliklerin başı olan papa nın

papa nın çok büyük gücü var arkadaşlar hem maddi hemde manevi vatikanın bu işi desteklemesi çok iyi oldu

geç oldu ama en azından şimdi daha hızlı ilerler kök hücre çalışmaları en fazla 2 yıl içinde sonunda sonuçların açıklanacagı söylenmiş yani sonuçlar iyi olursa bizde çok fazla beklemyiz gbi geliyor bana

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok güzel haber ama ben umudumu kesmeye başladım kim bilir nezaman yılar su gibi akıp gidiyor citi bir gelişme yok dünyada allah sonumuzu hayır etsin bize yetişmesi zor kök hücrenin böyle giderse benim umudum dükenmek üzere

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bende sumeye arkadaşa katılıyorum.

hergün yeni bir haber okuyoruz ama sonuç olarak somut bir gelişme olmuyor ne yazık ki.

çalışmların sonuç vermesi için Allah a dua etmekten başka çare yok herhalde.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Vatikan çok büyük bir engeldi sonuçta vatikanın aldığı bir karar tek bir ülkeyi değil tüm Hıristiyan alemini etkiliyor. Dolayısıylada Tüm dünyayı, en nihatinde de doğruyu görüp doğru karar aldılar. Umarım Bizim müslüman alemide bu kararı alır. Yanlış hatırlamıyorsam diyanet emriyon kök hücreye karşı :blink:

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok güzel haber ama ben umudumu kesmeye başladım kim bilir nezaman yılar su gibi akıp gidiyor citi bir gelişme yok dünyada allah sonumuzu hayır etsin bize yetişmesi zor kök hücrenin böyle giderse benim umudum dükenmek üzere

ya bu gün ne kadar karamsalsın :)

umudun neden yok umudunu kaybetdericek ne var ?

bence kısmende olsa iyleşicegiz

ama sen iyleşicegine inanmıyorsan zaten iyleşme olmaz :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
smile_024.gif arkadaşlar gerçekten vatikan bile kök hücreye destek verdiğine göre ya kıyamet yaklaştı ya bu iş tamam artık kalkacağız fakat 2'cisi inşaallah kalkacağız ahmet_112'ye katılıyorum umudu kaybedecek bi şey yok AYAĞA KALKACAĞIZdance.gif kimse neşe ve umudunu kaybetmesin inansın lütfen bir gün kalkacağına .

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Karar güzel,ancak yetersiz.Destek sadece yetişkin kök hücre için.Embriyonik kök hücre için hala yasakçı tutum devam ediyor.Neden embriyoya izin verilmez anlamış değilim.Bilen varsa izah etsin.Ben bizim papalardan da böyle bir karar bekliyorum.smile.gif

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap