Vatan...

Suriye'li Mucitten Engellileri Sevindirecek İcat...

Önerilen İletiler

3496.jpg

Suriyeli mucit, engellilerin kolayca merdiven tırmanmalarını sağlayacak sandalye icat etti

Yaklaşık bir yıllık çalışmanın ürünü olan ve akü ile çalışan sandalye engellilere kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan rahatça hareket etme imkanı sağlıyor.

Ürettiği engelli sandalye ile ilgili bilgi veren Suca böyle bir sandalyeyi icat etmeyi, yaşlı ve engelli vatandaşların merdivenleri çıkarken yaşadıkları zorluklardan kurtulmaları için düşündüğünü anlatıyor. Engelli ve yaşlılara merdivenleri tırmanmada yardımcı olmak istediğini aktaran Suca, akülü sandalyeyi bir yıldan fazla bir sürede ortaya çıkardığını kaydediyor.

Sandalyenin araba aküsünden doğru akım enerjisiyle çalıştığını belirten Suriyeli mucit, akülü sandalyenin kullanışının da kolay olduğunu ifade ediyor. Suca, ürettiği engelli sandalyesinin merdiven, kaldırım ve her türlü yol üzerinde rahatlıkla hareket ettiğini belirtiyor.

Evlerin içinde de kolayca kullanılan sandalyenin hızı saatte 1 ila 7 kilometre arasında değişiyor. Mucit Suca akülü engelli sandalyenin, merdiveni tırmanma hızının dakikada 60 basamak, düz yolda ise şarja gerek duymadan 35 km gidebileceğini söylüyor.

Suriyeli mucidin akülü sandalyesi 5 elektrikli motor, 2 akü, 12 tekerlek, 73 rolman ve 48 dişliden oluşuyor. Mucit son olarak sandalyenin merdiven çıkışları ya da başka yerlerde ilerlerken gerekli güvenlik önlemlerine sahip olduğunun da altını çiziyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Görünüşe göre değişik bir konsept denenmiş..

Kullanıp denemeden bir şey söylemek yersiz olur..

İnsan oğlu yapıyor, uğraş verdikten sonra..

Emeğine sağlık..Serhat..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap