Vatan...

Omurilik Felçlilere Mesleki Rehabilitasyon Merkezi...

Önerilen İletiler

1756.jpg

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken belediye olarak engellilere yönelik hizmetlere önem verdiklerini belirterek, omurilik felçlilerin yararlanabileceği merkez için Çayyolu'ndaki kamu arazisini tahsis ettiklerini söyledi.

Engelli bireylerin topluma kazandırılmasının önemine değinen Yaşar, kurdukları engelli şubesi ile belediye sınırlarındaki engelliler, mali durumları, eğitimleri gibi bilgilerin kayıt altına alındığını bildirdi.

Yaptıkları etkinliklerle ve yardımlarla engellilere yaşama sevinci kazandırmaya çalıştıklarını, onlara sahip çıktıklarını anlatan Yaşar, 'Mesleki rehabilitasyon merkezinde engelli vatandaşlarımız hem üretecek hem de yaşama yeniden sarılacak. Bu çok kutsal bir proje. Bina tamamlandı sadece çevre düzenlemesi yapılacak o da en kısa zamanda bitecek' dedi.

Engelli bireylerin açılacak merkezde ürettiklerini pazarlama imkanına da sahip olacaklarını kaydeden Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

'O bina çok önemli bir bina, orada engellilerimiz kendi projelerini geliştirecek, çeşitli etkinlikler, spor faaliyetleri yapacak. Halkla bütünleşecek, halkın kendilerini acıyarak değil sevgiyle normal bir insan gibi görmelerini sağlayacak.

Merkezden Ankara'da bulunan omurilik felçliler yararlanabilecek. Omurilik Felçlileri Derneğinin de genel merkezi o binada olacak. Onlar da tespitlerini yapacak, dünyadaki omurilik felçliler dernekleri ile irtibat kuracak.'

- 'BU KOMPLEKS ANKARA'DA BİR İLK'-

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Ankara Şube Başkanı Yıldırım Yılmazoğlu da Çayyolu Ankaralılar Caddesi'ndeki kompleksin, yaklaşık 50 engelliyi istihdam edeceğini belirtti.

Merkezin kısa sürede bitirilmesinde en büyük faktörün Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve ikinci Başkan Şenol Balaban ile belediye çalışanları olduğunu ifade eden Yılmazoğlu, 'Ankara'da ilk olan kompleksimize duyarlı halkımızdan destek istiyoruz. Bu tesisi büyütüp daha fazla engelli arkadaşımıza hizmet etmeyi amaçlıyoruz' diye konuştu.

Engellilere mesleki eğitim ve istihdam sağlayacak merkezin 29 Mayısta düzenlenecek törenle hizmete açılacağını bildiren Yılmazoğlu, şunları kaydetti:

'İlk etapta tekstil atölyesi, tuval çerçeve atölyesi, folyo atölyesi ve bilgisayar eğitimi (web tasarım) atölyeleri hizmete girecek. Burada her bireyin bir mesleği olacak. Kompleks bünyesinde tekstil, tuval çerçeve, folyo atölyeleri, günlük yaşam aktivite rehabilitasyon hizmetleri, tedavi ve hizmet destekleri bulunacak.

Ayrıca mesleki eğitime yönelik bilgisayar, yabancı dil ve okuma yazma kursları, iş-uğraşı-terapi kursları açılacak. Sosyal, kültürel rehabilitasyon dahilinde resim ve müzik kursu, tiyatro çalışmaları yapılacak. Önümüzdeki süreçte 50-60 yataklı bir bakım evi yapmayı düşünüyoruz.'

Dernek olarak 2008 yılının başından itibaren Türkiye denizlerinde çekilmiş fotoğrafların yer aldığı, makro ve geniş açı kategorilerinde sualtı fotoğraf yarışması düzenlediklerini anlatan Yılmazoğlu, merkezin açılışında yarışmanın ödül töreninin de yapılacağını söyledi.

Yılmazoğlu, ödül kazanan fotoğraflardan oluşan serginin 5 Hazirana kadar merkezde izlenimde olacağını sözlerine ekledi.

ANKARA

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Projeye destek verip gerçekleştirenlere sonsuz teşekkürler..

Böyle komplekslerin daha başka illerde , açılması için ses getirmek gerekir..

Meslek sahibi olarak isdihtam edilmek çok önemli..

İşsizliğin önüne bu şekilde geçilir..

Emeğine sağlık ..Serhat..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap