Dogru_Yol

Mutsuzluğun Bir Nedeninin de Mutluluk Olduğunu Biliyor Muydunuz ?

Önerilen İletiler

MUTSUZLUĞUN BİR NEDENİNİN DE MUTLULUK OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ ?

Mutluluğu bir zamana ya da bir mekana sıkıştırmanın haksızlık olacağını düşünüyorum ve bence birkaç cümleye, sayfaya ya da nedene sığdırılamayacak kadar da geniş bir konu. Mutluluğumuzun ya da mutsuzluğumuzun, ne düşündüğümüz, nereden ve nasıl baktığımız, neleri ön plana çıkardığımız ve neye önem verdiğimizle ilgili olduğunu düşünüyorum.

Tabi bu arada mutluluk için bir çaba gerektiğini, mutsuzluk içinse çabaya gerek olmadığını zira bir şey yapmadığımız zaman can sıkıntısı şeklinde karşımıza çıkacağını söyleyebilirim. Bazen de hayatın olumsuz yönlerine odaklanıp kendimizi mutsuz ettiğimizi de düşünürsek aslında mutluluğun bir durum değil bir seçim olduğuna inanmaya da başladım.

Sağlığı bozuk bir insan için mutluluk; sağlığına kavuşmaktır denir oysa insanın mutluluğunun nedeni sağlık olsaydı, sağlıklı olanlar mutsuz olur muydu? Aynı biçimde varlıklı pek çok insan vardır ki onca mala, mülke, paraya rağmen mutlu değildir ve eğitimli olmasına rağmen de hala mutlu olamayan o kadar çok insan var ki!

Mutluluğun nedenlerinden biri de keyif veren, o şeyin kendisi değil ona yüklediğimiz anlamdır diyorum ve bence mutluluk bir durum ya da ortamdan değil, bir düşünceden, bir nevi kendi duruşunuzdan kaynaklanır.

Zira durumdan kaynaklansa idi o zaman aynı durumda iken aynı hisleri edinirdiniz. Örneğin evinizde bir gün mutlu bir gün mutsuz olmazdınız. Yani durum birazda duruşunuzdan kaynaklanıyor ve bu nedenle aynı ortamda olan insanların bir kısmı kendini keyifli hissederken bir kısmı da keyifsiz hissedebiliyor.

Size bir sır vereyim aslında mutluluğumuzun en temel nedenlerimizden biri de mutsuzluğumuzdur. Neşemizin sebeplerinden biri de hüznümüzdür. Sevinç ve coşkularımızın ardında aslında bir beklenti ya da hayal kırıklığı olabilir. Sıcaktan bunalanın biraz serinlik araması gibi hayatın karşıtlık kuralı her zaman her yerde vardır.

Tabi bu karşıtlık kuralını görmezden gelir de her an sadece bir tarafı yaşamaya odaklanırsanız işte o zaman hata yaparsınız. Zira bu durum çok sevdiğiniz bir yemeği her gün yemeğe benzer. En sevdiğiniz yemeği yada yiyeceği düşünün ve size haz veriyor diye onu her gün ve aylarca yediğinizi düşünün bir süre sonra o yemeği görmek bile istemeyeceksiniz. Peki başlangıçta sizi çok mutlu eden bir şey şimdi neden keyfinizi bozdu? Hani size keyif ve mutluluk veriyordu.

Karşıtlık ilkesini ihlal etmeden mutlu olmak mümkün mü? Pek tabi mümkün.

Bunun için hayatınızda olumsuz, mutsuz eden şeylerin ve kişilerin varlığını yok edip tamamen izole olmak yerine iyi ve güzelin yoğunluğunu arttırmalısınız…

Yani olumsuzu, mutsuzluğu gidermeye çalışmayın…

Zira size bir sır vereyim, mutsuzluk olmasaydı mutlu olamazdınız, yani mutluluğunuzu mutsuzluğunuza borçlusunuz …

Bu arada....

Mutsuzluğumuzun bir nedeninin de mutluluk olduğunu biliyor muydunuz? Yani mutlu olmasaydınız mutsuz olmazdınız.

Bu nedenle bir şeylerden şikayet edip, sızlanmaya, sorgulamaya, nedenlerini aramaya, yani mutsuzluğu gidermeye çalışmaya gerek yok;

Mutlu olmaya çalışın yeter…

Sarp KAYA

Kaynak Kişisel Başarı

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

mutluluk mutsuzluk hüzün sevinç bence hepsi bağlantılı onlarsız hayatın tadı olmaz diye düşünüyorum üzülmeyen sevinmeyide bilmez ağlamayan gülmeyi bilmez bence paylaşım çok hoş teşekkürler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap