Vatan...

Engel Tanımayacaklar...

Önerilen İletiler

Uluslararası Özel Olimpiyatlar 2010 Avrupa Gençler Karma Futbol Turnuvası, 22 Nisan'da İstanbul'da başlayacak.

Silivri'deki Şehir Stadı'nda gerçekleştirilecek turnuvaya, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Sırbistan, Polonya, Romanya, Rusya, İngiltere, Fransa, Belçika, Ukrayna, Özbekistan, Karadağ, Yunanistan, İtalya ve Macaristan olmak üzere 15 ülkeden 16 takım katılacak. Türkiye'nin iki takımla mücadele edeceği organizasyonda 16-25 yaş aralığında 177 sporcu, 7'şerli karma futbol mücadelesi verecek.

Dünyada ilk kez Türkiye'de organize edilecek şampiyonada zihinsel engelli ve engelli olmayan gençler de ilk kez aynı futbol takımında buluşma imkanı bulacaklar.

Takımların yaş ve yeteneklerine göre farklı gruplarda mücadele edeceği turnuvaya katılacak sporcular, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da bir arada olmanın fırsatını yakalayacaklar.

Bu arada, 21 Nisan'da yaş ve yeteneklere göre takımların grupları belirlenirken, grup maçları da 22 Nisan'da başlayacak. 24 Nisan'da gerçekleştirilecek maçlarla sona erecek organizasyonda takımlar 10'ar sporcuyla sahada yer alacaklar.

-DİLEK SABANCI: ''TURNUVA BÜYÜK GURUR VERİYOR''-

Türkiye Özel Sporcular Derneği (TÖSSED) Onursal Başkanı Dilek Sabancı, bu yıl ilkini gerçekleştirecekleri turnuvanın kendilerine büyük gurur verdiğini söyledi.

Organizasyonla ilgili Silivri Park Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Sabancı, sporun engelli çocuklara büyük katkı sağladığını belirterek, ''Engellerine rağmen neler başarabildiklerini sergilemeleri açısından özellikle büyük bir önem taşıyor. Amacımız yarıştırmaktan ziyade, başarmanın mutluluğunu, keyfini özel sporcularımıza yaşatmak. Bu proje zihinsel engelli ve engelli olmayan bireyleri aynı futbol takımı içinde buluşturuyor. Zihinsel engelli bireylerin sosyalleşmesini, daha üretken bireyler haline gelmesini amaçlıyor'' dedi.

Özel Olimpiyatlar'a başladıkları dönemde 4 bin 500 sporcuları olduğunu hatırlatan Dilek Sabancı, ''Bunları en az yarısı aktif spor yapıyordu. Şu an takriben 14 bin sporcumuz var ve bunlardan en az 4 bin ile 5 bin arası aktif spor yapıyor. Önümüzdeki dönemde TÖSSED için Türkiye'nin önde gelen ailelerinin üyeleri ve iş adamları ile birlikte bir sosyal komite kurmayı planlıyoruz'' diye konuştu.

TÖSSED Başkanı Necmettin Aydın ise Özel Sporcular Derneği olarak 11 ayrı spor branşında her yıl 30-40 farklı spor organizasyonu düzenlediklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Türkiye'de yaklaşık 14 bin kayıtlı sporcusu bulunan derneğimizde, 8 yaş üzeri zihinsel engelli çocuk ve gençleri yakın çevrelerinin dar sınırlarından çıkararak yaşamın içine çekmeyi, onları toplumda kabul ve saygı gören yararlı ve üretken bireyler olabilme fırsatı sağlamayı hedefliyoruz. Bugüne kadar 15 bine yakın engelliye ulaştık. Bu eğitimler sayesinde artık yüzüyor, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi ve bowling oynayabiliyorlar. TÖSSED olarak Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi ile birlikte 2010 Özel Olimpiyatlar Avrupa Gençler Karma Futbol Turnuvası'na ev sahipliği yapacağız.''

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap