Vatan...

Özürlü Öğrenciler Sınava Tekerlekli Sandalyeyle Geldi ..

Önerilen İletiler

1756.jpg

İzmir'de engelli öğrenciler, İzmir Fen Lisesi'nde sınava girdi. Üniversite hayali kuran binlerce öğrenci gibi sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okulun bahçesinde toplanan özürlülerin hayali üniversiteyi kazanmak.

YGS sınavına girecek özürlü öğrenciler, sınava girecekleri okula anne babasıyla ya da arkadaşıyla geldi. İlk kez YGS sınavına girecek olan engelli Hasan Satılmış, "Sınava çok çalıştım. İnşallah elimden geleni yapacağım.Öğretmen olmak istiyorum." dedi.

Görme engelli olan Şenol Karabay ise sınava, başkalarının okuduklarını dinleyerek hazırlandığını belirtti. İkinci girişi olduğunu belirten Karabay, "Geçen sene, tercihlerden ötürü istediğim bölümü kazanamadım. Bu sene kazanıp Rehber öğretmeni olmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Babası tarafından okula tekerlekli sandalye ile getirilip götürülen Yasemin Yakup da bütün arkadaşlarına başarılar diledi. Görme engelli Canan Kesmez ise sınava ilk kez gireceğini belirterek, çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Öğrenciler, görevli ve gözetmen öğretmenler tarafından sınıflara alındı. Çocuklarına moral ve destek olmak amacıyla yanlarında hazır bulunan aileler ise çocuklarının sınav öncesi süreçte çok stresli olduklarını söylediler.

Türkiye genelinde sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan YGS'ye İzmir'den de 58 bin 674 aday girdiği öğrenildi. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda heyecanlı anlar yaşıyor.

(CİHAN)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Eğer bilgilerinde engelli oldukları belirtilmişse özel sınıf açıyorlar benim açıköğretim sınavımda engelli olduğum için 1. katta özel sınıf açılmıştı ve tek başıma girmiştim sınava.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap