ahmet_t12

Farklı Bir Haber Görmek İsteyenler

Önerilen İletiler

Sanal alemde dokunmak artık mümkün! Nasıl mı? Üste giyilebilen yeni bir robotik alet sayesinde.

"iFeel-IM" (I Feel Therefore I Am, Hissediyorum Öyleyse Varım'ın kısaltması) adlı cihaz Japon bilim insanları tarafından geliştirildi. Cihaz giyen kişilerdeki kalp atışlarını, sarılma ve heyecanla oluşan hisleri taklit edebiliyor ve kişide fiziksel temas hissi yaratıyor.

Cihaz, Fransa'da düzenlenen bir teknoloji konferansında tanıtıldı. Japonya'daki Toyohashi Teknoloji Üniversitesi'nden profesör Dimitri Tsetserukou, geliştirdiği iFeel-IM cihazının siber uzayın sanal dünyasına insan dokunuşunu eklemek üzere nasıl tasarlandığını anlattı.

Tsetserukou, "SMS, e-posta, Twitter, 3 boyutlu dünyalarla bilgisayar aracılığıyla iletişime doyduk, ama insanlar arasında duygusal bir bağlantı sağlanamadı. Ben derinlikli bir tecrübe yaratmak istedim" diyor.

Beş yıllık araştırmanın ürünü olan cihaz, sensörlerin, motorların, vibratörlerin ve hoparlörlerin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş. Yazılım Tokyo Üniversitesi'nden Alena Neviarouskaya tarafından yazılı metne yerleştirilen duygusal mesajlarınkodlanmasıyla geliştirilmiş.

Cihaz; neşe, korku, merak, suçluluk ve öfke dahil dokuz duyguyu yüzde 90 doğruluk payıyla ayırt edebilme özelliğine sahip. Ayrıca kullanıcıdaki sıcaklığı artırarak sarılma gibi fiziksel duyguların aktarımını da sağlıyor.

sanal-seks1.jpg

Teknoloji, uzmanların cinsel arzu için bir mekanizma ekleyebilmesine izin vermemiş olsa da, uzmanlar bundan şikayetçi değil. Zira cihazın duygusal odağından sapmasını istemiyorlar.

James Cameron'ın rekortmen filmi Avatar'ı hatırlatan yeni cihaz, üç boyutlu ortam Second Life üzerine gerçekleştirilen konferansta denendi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bilim ve teknoloji akıl almaz bir şekilde yolunu alıyor..

Daha neler duyup göreceğiz..Bunu tahayyül edemiyorum..

Japonlar müthiş çalışıyor !!!!.. Ahmet..

Emeğine sağlık..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap