Sumeye

Fıtığa Neştersiz Çözüm

Önerilen İletiler

Fıtığa neştersiz çözüm

627120100408014330548.jpg Negatif basınçla bel ve boyun fıtıklarında DRX 9000 Spinal Dekompresyon cihazı ile ameliyatsız tedavi yöntemi Fizyorem Fizik Tedavi Merkezi’nde...

Uzayda astronotların yerçekimsiz ortamda bel ve boyun ağrılarının geçtiği gözlenince, DRX 9000 Spinal Dekompresyon cihazı üretildi. Cihaz, bel ve boyuna negatif basınç yaratarak, 20 seans sonunda hastaların şikayetlerinde yüzde 86 oranında azalma sağlıyor.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Necati Küçükgül, "Uzayda astronotların yerçekimsiz ortamda ağrılarının geçtiği ortaya çıkınca DRX 9000 Spinal Dekompresyon cihazının üretildiğini belirterek, hasta bu yöntemde dik pozisyonda cihaza yerleştiriliyor sonra da yatay pozisyona getiriliyor" dedi. Küçükgül, "Spinal dekompresyon cihazı bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde yeni bir aşama olmuş ve bu alanda yeni bir ufuk açmıştır" diye konuştu. Dr. Küçükgül, "Etki mekanizması diskler arasında özellikle negatif basınç yaratıp disklerin beslenmesini sağlıyor. Genellikle ilk 10 seans sonunda ağrılarında yarı yarıya azalma ölçerek bunun yanında eğer güç kaybı varsa önemli ölçüde düzelme bekliyoruz" dedi.

DRX 9000 Spinal Dekompresyon’da yatar pozisyona getirilen hastanın omurga diskleri arasındaki basınç azalarak negatif değerlere düşüyor. Oluşan negatif basınç, disklerin beslenmesini sağlıyor. Örneğin, bir süngerin üzerine ağırlık koyup suyun içine bıraktığımızda daha sonra ise bu ağırlığı kaldırdığımızda süngerin gözeneklerine nasıl su dolup eski haline geliyorsa; bele negatif basınç uygulandığında da disklerin de beslenmesi bu şekilde oluyor.

Hızlı ilerleyen güç kayıpları, fıtıktan bir parçanın omurilik kanalına düşmesi ve boyun fıtıklarında omuriliğin zedelenmesi durumlarında cerrahi müdahale gerektiğinden bu hastalara spinal dekompresyonla tedavi uygulanamıyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap