Dogru_Yol

Bu Hikaye İçerikli Sözler Ders Veriyor !

Önerilen İletiler

Avucunuza dikkatlice bakın!

Arif Nihat, iyi bir müslümandı. Bir gün bana: “Yavuz sağ elini aç bakayım. Arapça rakamlarla kaç yazıyor, oku!” Açtım baktım Arap rakamlarıyla 81 yazıyordu. “Sol avucunu aç; onda ne yazıyor?” dedi. Açtım, onda da 18 yazıyordu. “81’le 18’i topla” dedi. Topladım 99. “Bu rakam sana neyi hatırlatıyor?” diye sordu. “Tabiki Allah’ın 99 sıfatı!” diye cevapladım. “Peki 81’den 18’i çıkarınca kaç kalıyor?” Elbette 63. “Peki bu sana neyi çağrıştırıyor?” diye sordu. Düşündüm! Aklıma hemen Resulullah Efendimizin ölüm yaşı geldi. Peygamberimiz 63 yaşında ölmüştü. Bana dönerek: “Bak Yavuz! Allah milyarlarca insanın avucuna bu ilâhî mührü vurmuştur. Bu asla tesadüf olamaz. Tesadüf olsaydı birkaç insanın avucunda olurdu.” dedi.

(Yavuz Bülent Bakiler)

Kainat boş işler için yaratılmadı

Bir kimyager büyük bir itina ve çalışma sonucu her yaprağı on milyon lira kıymetinde olan gayet güzel ve eşsiz çiçekler yapsa ve bunları âdi bir saman çöpüymüş gibi keçilere yedirse ne kadar abes olur. O halde , her bir organı milyarlarca liraya değişilmeyecek kadar kıymetli olan insanları, elbette ki Hakîm-i Zülkemâl olan Allah (c.c) sadece ve sadece toprak altındaki kurt ve böceklere yedirmek için yaratmamıştır.

Yoksulluk

Amerikalı gazeteci Afrikalıya sorar:Siz niye bu kadar aç ve yoksulsunuz?’Gazetecinin garip, biraz da naif sorusu Afrikalı tarafından şöyle cevaplanır:‘Siz bu kadar tok ve zengin olduğunuz için!”Sağlık

Evin varsa bir sıfır koymalısın varlıklar hanene,İşin varsa bir sıfır daha koymalısın,İş seninse üç sıfır daha koymalısın,İşin iyi gidiyorsa üç sıfır daha,Araban varsa bir sıfır,Yazlığın varsa bir sıfır daha,Daha sıralanabilir sıfırlar hanesi.Ancak, sağlığın varsa bir koyarsın başına, bütün sıfırlar anlamlı bir değere ulaşır.Yoksa sonuç sıfırdır, hiç uğraşmayasın boş yere.

İçgüdüyü kim güdüyor?

Bazı canlı davranışların sebebi içgüdüye veriliyor. Peki içgüdüyü kim güdüyor?

(Ali Suad)

Ah şu insanlar! Daha bir solucan yapamazken, nice nice ilahlar yarattılar!(Montaigne)

Yeryüzünde açlıktan ölenlerin sayısı, tokluktan ölenlerden çok daha azdır.(Theognis)

Ekleyen:Semra

Kaynak Kişisel Başarı

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap