Dogru_Yol

Her Dakika Bir Çocuk Kör Oluyor

Önerilen İletiler

Dünyada her beş saniyede ise bir yetişkin görme kaybı yaşıyor.

Dünya Göz Hekimlerinin önemli kuruluşlarından biri olan Uluslararası Göz Konseyi(ICO), dünyada 161 milyon insanın çeşitli göz hastalıkları nedeniyle gözlerinde hasar oluştuğunu ve görüş problemi yaşadığını belirterek, 37 milyon insanın ise kör olarak hayatına devam ettiğini bildirdi.

Dünyada 1.4 milyondan fazla çocuğun göremediğine dikkat çeken Konsey, yetişkinlerde ise göz problemleri ve körlüğün özellikle 50 yaş ve üstünde görüldüğünü kaydetti. Nüfusun yaşlanmasının göz rahatsızlıkların artmasıyla doğru orantılı olduğunu ifade etti.

Ayrıca görme kaybı ile ilgili rahatsızlıkların yüzde 75'inin ve görme hasarlarının kırma kusuru ile meydana gelen rahatsızlıkların yaklaşık yüzde 100'ünün önlenebilir veya tedavi edilebilir olduğunu belirtti.

Dünyada körlüğe neden olan başlıca nedenler şöyle sıralandı:

Katarakt yüzde 47.8, Glokom yüzde 12.3, Yaşa Bağlı Sarı Nokta Hastalığı yüzde 8.7, Korneada bulanıklık yüzde 5.11, Diabetik Retinopati yüzde 4.8, Çocuk Körlüğü yüzde 3.9, Trahom yüzde 3.9, Diğer sebepler yüzde 13.8.

ICO KİMDİR

Uluslararası Oftalmoloji Konseyi Vakfı, 2002 yılında Oftalmolojik eğitimin desteklenmesi, Göz Bakım Kalitesinin arttırılması ve ileri bilimsel Oftalmolojinin desteklenmesi için kurulmuş olup Uluslararası Oftalmoloji Konsey Programlarından güç alan bir kurum.

İlk Oftalmoloji Kongresi, 1857 yılında 24 ülkeden 150 oftalmologun Brüksel'de bir araya gelmesiyle başladı. 2008 yılında ICO ve Uluslararası Oftalmoloji Derneği Federasyonu bir ad altında toplanarak Uluslararası Oftalmoloji Konseyi adını aldı. Dünyada, Afrika'da bin 881, Asya'da 38 bin 914, Avustralya'da bin 3, Avrupa'da 44 bin 930, Kuzey Amerika'da 29 bin 186, Güney Amerika'da 8 bin 434 Oftalmolog (Göz Hastalıkları Uzmanı doktor) bulunuyor.

1928'de kurulmuş olan Türk Oftalmoloji Derneği de 1954'ten bu yana bu birliğin üyesi.

Dünya Oftalmoloji Kongresi her iki senede bir farklı bir kıtada yapılıyor.

Kaynak.haberturk.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap