Önerilen İletiler

Merhaba gönül dostlarım.

Geçtiğimiz hafta Borçka’da güzel bir etkinlikle engellilere akülü araba verildi.

Bunu düşünen ve bu yardımları veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Biz engelliler için akülü araba deyip geçmeyin.

Sizler bunun önemini bizler kadar anlayamazsınız.

Akülü araba demek, özgürlük demek, hayata attığımız adım demek. Sizler biraz uzunca bir yerde otursanız sıkılır kalkar yer değiştirirsiniz.

Ama biz bunu yapamayız. Engellinin de kafasında ki sorunları bir kenara itip, kalabalığa karışıp insan olduğunu his etmesi gerekir.

Bir araba bir limon satıp veya benim gibi gazete dağıtarak kazanacakları birkaç kuruş demektir. Ne kadar yazsam da sizler bizleri anlayamazsınız. İşte bu gecede beni üzen bir olay oldu.

Akülü araba için müracaat eden engelli sayısı 4 gelen araba sayısı 3 olduğundan bir tercih yapıldı ve lise 2 sınıfa giden Ahmet akülü araba alamadı. Onun o üzüntüsü gözlerimin önünden gitmiyor.

Oraya geldiğinde içinde yaşadığı heyecan kurduğu hayaller bir anda uçup gitti.

Kaymakam beyin yanına gitti uzun, uzun konuştu ama bir netice alamadı. Gecede şarkı söylemeyi düşünüyordu o dakikadan sonra söyleyemedi.

Sizlerden tek ricam var bu geceleri düzenlerken kimseyi kırmamaya özen gösterin ya da yardımlarınızı gizlice yapın böylece kimseyi üzmemiş olursunuz.

Sevgili okurlarım o gecede birde melekle tanıştım ve bu devirde böyle bir gencecik kız çocuğunun oluşuna şaşırdım. İsmi Nazlı…

Geçtiğimiz yıl Borçka’da çıkan yangında ağabeyini canını tehlikeye atarak kurtarmış ve bu haber yaygın basında yer almıştı.

Kendi 15 yaşında, kurtardığı ağabeyi 30 yaşında ve yatağa mahkûm bir engelli.

Beni etkileyen bir yanı da kurtardığı ağabeyi üvey olmasıydı. Bu devirde öz kardeş, kardeşini tanımazken bu küçük melek ağabeyi için canını tehlikeye atarak büyük bir insanlık dersi vermiştir.

Gecede kendisi için değil, ağabeyine rahat bir ortamda yaşatabilmek için mücadele ediyordu. Evet, melekler hâlâ var ve yarınlara ümitle bakabiliriz, bunu gördüm.

Bunu görünce yaşama sarılma gücünü kendimde his ettim.

Bence gecenin yıldızı, engelli sanatçı Aydoğan’dı.

Bizlerin sanatta temsilcisi olan bu cesur yürekli adam inşallah hak ettiği yerlere gelir.

Gecede bir etrafıma baktım ve burada kim engelli diye düşündüm.

Kendilerini aşmış sesleriyle yaptıkları işleriyle insanlıklarıyla çok adımlar atmış bu insanlar engelli olarak kabullenemiyorum.

Öyle sağlam özürlüler gördüm ki, engelli oluşumdan dolayı şükür ettim.

Bizlerin yüreğinde kötülük olmaz, iki yüzlülük olmaz riya hiç olmaz.

Bizler içimizle dışımızla aynıyız kimsenin hakkına el uzatmayız, aç kalsak da ses etmeyiz. İşte bizler ele muhtaç verilenlerle yetinmek zorunda bırakılmış engelliler kaderimizi kabullenmek zorunda bırakılmışız.

Üreticiliği unuturmuşlar tüketici gözüyle bakılarak zayıf insan olmaya zorlanmışız bu güne kadar. Ama artık yeter deme zamanımız geldi. Bizler de neler yapa bileceğimizi bazı başarılı engelli dostlarımızın sayesinde gördük. Şimdi gelen engelli genç kardeşlerimizin hayalleri var kimi müzisyen, kimi avukat olma hayalleriyle ele muhtaç olmaya HAYIR diyerek savaşıyorlar. Devletimizden tek isteğimiz bize tanıdıkları haklarımızı bizlere vererek tüketicilikten üreticiliğe geçmemizde önümüzü açmalarıdır. Öncelikle bizlere verilen iş kollarını bizlere vererek başlamalıdırlar. Sağlam özürlülere peş keş çekilen kadrolarımızı bizlere iade ederek engellilerin yaşama isteklerini güçlendirmiş olurlar ve üretici olmalarına katkıda bulunmuş olurlar. Biz sizden yeni bir şey istemiyoruz var olan hakkımızı istiyoruz. Sevgili Murgul halkı sizlerin içerisinden biri olarak Murgul da yaşayan engelli kardeşlerimiz için bir gece düzenlemek istiyorum. Sizlerden bana destek olmanızı rica ediyorum. Belediye başkanımızı ve ilçe kaymakamımızı bu hayırlı iş için bizlere destek vermeye davet ediyorum. Artvin zihinsel engelliler dernek başkanımız sayın HATİCE NUR ERSÖZ Hanım efendiden destek vereceğine dair söz aldım yaşadığım ilçemin insanları da beni yalnız bırakmayacağından emin olarak hepinizi saygı ve sevgilerimi sunar.

ESEN KALIN.

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap