ahmet_t12

Ssk Emeklisinden Emekli Derneklerin Yaptığı Kesinti Konusu

Önerilen İletiler

merhaba emekli arkadaşlar hani basınımızda bayagı bir yer tutan emeklilerin haberi olmadan derneklerin yabdıgı kesintiler epey bir süre gündemde olmuşdu bende açıkcası şüphelenmiştim bu konuda ssk bilgi edinmeye mail atmıştım cevabı bu gün gelmiş sizinle paylaşmak istedim

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ

Sayı : B.13.1.SGK.0.BSN.BEB.0-622.02/ 24.03.2010 Konu : 17.03.2010 Tarih ve 58616 numaralı başvurunuz.

Sayın : ahmet avşar

Soru : 17 / 03 / 2010 Sosyal Güvenlik Kurumu Tahsisler Daire Başkanlığı’na Bakanlıklar ANKARA Konu: Maaş kesintisi hk. Kurumunuzdan ,,,,,,,,,,,,,,, tahsis numarası ile emekli maaşı almaktayım. Ocak 2010 dönemine ait 35.00 TL ve diğer aylar dahil olmak üzere düzenli kesinti yapılacakmış. Türkiye Emekliler derneği’ne üye olmadığım halde aidat kesintisi yapılmıştır. Söz konusu kesintinin tarafıma iadesi ve bundan sonrada aidat kesintisinin yapılmamasını bilgilerinize arz ederim.

Cevap : Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.

Cemiyet ve Dernek Kesintileri (TÜED, TİED ve TİEDYD) SSK EMEKLİSİ İSENİZ: Aylıklarınızdan yapılan Cemiyet veya Dernek kesintisi bilgilerinin detayına; T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Sigortalar Kurumu web adresinden ulaşabilirsiniz. Maaş dökümünde Cemiyet kesintisi olanlardan, Cemiyet üyesi olmadığını veya aylıklarından aidat kesintisine izin vermediğini ileri sürenler ve bundan sonra böyle bir kesintinin olmamasını isteyenler, itiraz ve taleplerini bulundukları İlde bulunan cemiyet/dernek şubelerine; (yıllık kesinti miktarı 15 TL ise Tüm İşçi Emeklileri Derneği, yıllık 18 TL ise Türkiye Emekliler Derneği) iletmeleri gerekmektedir. EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİSİ İSENİZ: Aylıklarınızdan yapılan kesinti bilgilerinin detayına ; http://app.sgk.gov.tr/aylikbilgisi/ web adresinden ulaşabilirsiniz. BAĞ-KUR EMEKLİLERİNDEN: Herhangi bir Cemiyete (TÜED, TİED ve TİEDYD) kesinti yapılmamaktadır. Ancak BAĞ-KUR EMEKLİLERİ: İlaç kesintilerini: http://app.sgk.gov.tr/BagkurKesenekWEB/Welcome.do/ internet adresinden sorgulayabilmektedir. Bağ-Kur Emekli maaşlarının ne kadar olduğunu ise: http://uygweb.sgk.gov.tr/BagkurEmekliBilgileri/AylikPrim.htm/ internet adresinden sorgulayabilmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

cevap bu şekilde sadece tahsis numarımı silip paylaştım

yetkilerin dedigi gibi rehberlik sorgulamadan kendi numarımı sorgulamamı yabtım bende ilaç kesintisinden başka kesinti olmamış isteyen yıılık sorgulamada yabıb kafasında soru işareti bırakmaya bilir eger kesinti varsa sizde bunu iptal edebilirsiniz

bilginize

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap