Dogru_Yol

Görenlere Örnek Oluyor

Önerilen İletiler

17530.jpg

Bülent Aykaç müziğe lise yıllarında gönül vermiş.

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan görme engelli müzisyen Bülent Aykaç (52) tek başına hem kendi stüdyosunu yönetiyor hem de çeşitli mekanlarda müzik çalarak hayatını kazanıyor. Aykaç, ayrıca gençlere özel dersler de vererek kendisi gibi başarılı müzisyenler yetiştiriyor. Doğuştan görme engeli olmasına rağmen engel tanımayarak, engeli olmayan kişilere bile örnek olan müzisyen Bülent Aykaç müziğe lise yıllarında gönül vermiş.

Bülent Aykaç piyano, gitar, flüt ve akordeon gibi birçok enstrüman çalabiliyor. Kendi besteleri de olan Aykaç, yıllar içinde çeşitli müzik prodüksiyonlarına imza atar hale gelmiş. Bunu ise iki yıl önce Amerika'da hazırlanan bir yazılıma borçlu olduğunu belirten Aykaç, ?Bu programla kullanıcı görmeden özel kabartmalı klavyesi ve ses komutları ile bilgisayarında müzik aranjmanları yapabiliyor. Bu program sayesinde gören bir insana ihtiyacım olmadan şuanda kendi stüdyomda prodüksiyonlar yapıyorum. Bunların yanı sıra öğrencilerime ders veriyorum piyano, gitar, org ve ses eğitimi yapıyorum? dedi.

HERKESE ÖRNEK OLUYOR

Şimdiye kadar çok sayıda müzisyen yetiştiren ve şuanda 20'den fazla öğrencisi olan Aykaç'ın kendisi gibi görme engelli öğrencileri de var. Bülent Aykaç elde ettiği başarı ve yaşam enerjisi ile görme engellilerin yanı sıra engeli olmayan kişilere de örnek oluyor. Bülent Aykaç, kendini sürekli geliştirdiğini ve öğrenin sınırı olmadığını belirterek şunları söyledi: ?Hayat hem kolaydır hem de zordur, bu hayata nereden baktığınıza bağlı. Bir kere ben anadan doğma görme özürlü bir insanım. Şimdi beni tanımayan bir insan baktığı zaman hayatım ona her açıdan zor görünüyor. Halbuki zor değil. Ben şuanda müzik dalında 3 ayrı branşta çalışıyorum. Hem ders veriyorum hem hafta sonları Köln'de Fasıl restoranda piyano çalıyorum, müzik yapıyoruz. Ayrıca kendi stüdyomda prodüksiyonlar yapıyorum. Bu 3 formatta olayı düşündüğümüz zaman tabi insanlar bende bir başarı görüyorlar ve benimle birlikte çalışmak istiyorlar. Sürekli araştırıyorum, sürekli öğreniyorum, öğrenmek istiyorum, soruyorum ve bilgi birikimimi insanlar ile paylaşıyorum. Dolayısı ile bu da beni sürekli olarak toplum içerisinde güçlü kılıyor.?

AİLELER ÇOCUKLARINA ENGEL OLMASIN

Aykaç müziğin sadece duyguları ifade etmenin yolu olmadığını aynı zamanda herkes için bir ihtiyaç olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: ?Müzik bir ihtiyaç olduğundan dolayı ailelerin bir şekilde çocuklarına, eğer çocukları da istiyorsa müzik dersleri aldırmalarını gerçekten tavsiye ediyorum. Müzik yapan ve müzik öğrenen çocuklar okulda diğer çocuklara göre daha başarılı oluyorlar. Yani müzik aslında insanların ön yargılı düşündükleri gibi okul başarısını negatif yönde değil pozitif yönde etkiler. Bu yüzden kesinlikle tavsiye ediyorum, eğer çocukları istiyorsa aileler lütfen engel olmasınlar, mutlaka bir müzik öğretmeninden çocuklarının müzik eğitimi almasını sağlasınlar.?

Görme engelli sanatçı Bülent Aykaç'ın en büyük destekçisi eşi Nazlı ve oğlu Eren Aykaç, babalarını hiç yalnız bırakmıyor.

Kaynak

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap