Vatan...

Alanya'ya Yapılacak 'Engelli Köyü' 2013 Yılında Hizmete Girecek..

Önerilen İletiler

1756.jpg

Polonya, İsveç, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti Ortaklığında Antalya'nın Alanya İlçesine Bağlı Mahmutlar Beldesine Yapılacak 'Engelli Köyü' 2013 Yılında Hizmete Girecek.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan başkanlığında Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'dan temsilcilerin katılımıyla Alanya Belediyesi'nde toplantı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Hulusi Doğan, projenin alt yapısını Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik'le beraber yürüttüklerini söyledi. Polonya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Pawel Wypych, Polonya için çok önemli olan 'Engelli Köyü' projesinin, Alanya'ya kurulacak olmasının sevincini yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'nin henüz AB üyesi olmamasına rağmen ekonomi, eğitim ve diğer konularda çok iyi çalışmalar yaptığına dikkat çeken Wypych, "Engellilere yönelik yapılan proje Alanya'nın turizm potansiyeli adına çok önemli. Polonya'ya döndüğümde Alanya'yı anlatacağım." dedi.

Proje Direktörü Polonyalı Maciej Przywiecki, Engelli Köyü'nün 3 bölümden oluşacağını belirtti. Rehabilitasyon, entegrasyon ve kongre bölümlerinden oluşacak köyün bütün bölümlerinin aynı merkezde olacağını ifade eden Przywiecki, burada eğitim adına geniş çaplı araştırmaların yapılacağını söyledi. Konuşmalardan sonra Engelli köyü'yle ilgili çizilen proje üç boyutlu olarakkatılımcılara gösterildi.

Alanya ve Mahmutlar beldesinde yine aynı ülkelerle birlikte 'Engelsiz Alanya, engelsiz Mahmutlar' projesi gerçekleştirilecek. Bu projeyle Alanya'yı ziyaret edecek yerli ve yabancı engellilerin yardıma ihtiyaç duymadan aktif hayatın içinde yaşayabilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında otel, sokak, trafik lambası, resmi ve özel bina girişleri, plaj, ulaşım, restoran, mağaza, marketgibi tüm yaşam alanları engelliler için düzenlenecek. Böylece engelliler, kimseye muhtaç olmadan tatil geçirebilecekler.

(CİHAN)

  • Like 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap