Vatan...

Emeklilerin Dikkatine...

Önerilen İletiler

2197.jpg

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği'nin yaklaşık 650 bin emekliyi haberleri olmadan dernek üyesi yapması ve aidat kesmesi tepki topluyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu, maaşından dernek üyeliği için kesinti yapılmasına izin vermeyen emeklilere çağrıda bulunarak aşağıda örneği olan dilekçeyi doldurarak kuruma başvurmalarını istedi. Başvuru internetten de yapılabiliyor.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği'nin sayıları yaklaşık 500 bin olan emeklileri habersiz kendi derneklerine üye yaparak 15-18 TL arasında aidat kesmesi geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı. Derneğin bu şekilde yaklaşık 12 milyon TL'yi hesabına geçirdiği iddia edilmişti.

Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Veli Bayülsel, bugün Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan açıklamasında, bilgisi dışında üye yapılan üyelerden 1000 kişiye ulaştıklarını ve bu durumda olan 650 bin civarında emekli bulunduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Beysülen, "Dernek, sağlık karnesi verdiği veya taksitli kömür satışı yaptığı kişileri, bilgileri dılşında üye yapmış. Bizi disiplin kurulu üyemizden bile aidat kesmişler. 650 binin üzerinde kişiden toplanan para 12 milyon TL'nin üzerinde. Bu paraların nereye harcandığı belli değil" dedi.

EMEKLİLER NE YAPACAK?

Maaşından kesinti yapılan emekliklerin bu parayı geri almak için iki yolu var.

Bunlardan ilki, aşağıda bir örneği yer alan dilekçeyi doldurup kuruma başvurmak.

İkincisi de internet üzerinden başvuru. SGK’nın www.sgk.gov.tr web sayfasına girip, ‘bilgi edinme’ bölümündeki formu, yayınladığımız dilekçe gibi doldurarak internet üzerinden gönderin. Alındı numarasını saklayın, SGK’nın vereceği cevabı bekleyin.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ

… / … / 2010

Sosyal Güvenlik Kurumu

Tahsisler Daire Başkanlığı’na

Bakanlıklar ANKARA

Konu: Maaş kesintisi hk.

Kurumunuzdan ………………………… tahsis numarası ile emekli maaşı almaktayım.

Ocak 2010 dönemine ait 35.00 TL ve diğer aylar dahil olmak üzere düzenli kesinti yapılacakmış. Türkiye Emekliler derneği’ne üye olmadığım halde aidat kesintisi yapılmıştır. Söz konusu kesintinin tarafıma iadesi ve bundan sonrada aidat kesintisinin yapılmamasını bilgilerinize arz ederim.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bu ocak 2010 ayı kesintisi netten gözüküyormu neye göre verecez dilekçeyi ayrıca iki tahsisden maaş alanlardandamı kesiliyor bir açıklama getirirseniz sevinirim

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bu ocak 2010 ayı kesintisi netten gözüküyormu neye göre verecez dilekçeyi ayrıca iki tahsisden maaş alanlardandamı kesiliyor bir açıklama getirirseniz sevinirim

kesinti olarak sadece ilaç ve katkı pay gözüküyor derneklein kesinti yabıb yabmadıgı belli olmuyor

bilgi edinme var sgk da orda gercek kişi giriş yab yada link ekleyim :http://bilgiedinme.sgk.gov.tr/bilgiedinmebasvuru/BasvuruDevamForm.do

yukarıdaki dilekçe örnegini kopyala tasis no yazan yere kendi tahsis nonu yaz ayrıcada iki maaş olayınıda sorabilrsin sonra sgk nın ne cevap vrmesini bekle

cevap biraz geç gelebilir ama takma çünkü er yada geç cavap yazmak zorundalar

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap