gokay

2 İşde Çalışabilir Miyiz?

Önerilen İletiler

İki işte birden sigortalı çalışabiliyor muyuz onu merak ediyordum. Bunun bilgisi için telefon açtım ve yanıt şu oldu. Çalışabiliyoruz ama aylık gün sayımız 30 olarak kayıtlara geçiyor. Yani 2 iş 30+30 olmuyor. Buda mantıken doğru zaten. Tam alamadığım yanıt ise 2 işde çalışırken 2 prim ödeniyor ve bu da emekli olacağımız zaman bize fayda sağlıyor mu? Bu konuda bilgisi olan var mı?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir bilgim yok ama sağlamaz. Bildiğim kadarıyla sgk lı bir işte çalışıyorsan 2. sgk lı işte çalışamıyorsun.Size yanlış bilgi vermişler bence.Çünkü buna benzer bir olayı yaşadık.Çalışırken başak iştede çalışmak istedik ve sgk lı oldunuz için çalıştıramayız bizimde sgk yapmamız gerekiyor dediler..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Gökay bey aksam babama sordum babam sendika başkanı olduğu için bu tarz hakları biliyor. 2 işte birden sigortalı çalışılmıyormuş.. Ancak biri sgk diğeri özelse olabilirmiş.. Emekli olsan dahi çalışmaya devam edebiliyormuşsun...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İzinde çalışma yasağı

MADDE 58. - Yıllık ücretli iznini kullanmakta olan işçinin izin süresi içinde ücret karşılığı bir işte çalıştığı anlaşılırsa, bu izin süresi içinde kendisine ödenen ücret işveren tarafından geri alınabilir.

sözleşmede aksi hüküm olmadıkça işçi farklı bir iş yapabilir. bu durumda emeklilerde olduğu gibi katkı payı ödenerek sigorta emeklilik primi artırılabilir

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap