Dogru_Yol

Otomobil Gibi Engelli Arabası

Önerilen İletiler

g8oqV.jpg

ngHeY.jpg

Türkiye’ye bir firma tarafından ithal edilen İspanya-İtalya ortak yapımı akülü engelli aracı, 9 bin liralık satış fiyatıyla dikkati çekiyor.

Sağlık fuarına katılmak üzere geldiği Bursa’da, AA muhabirine açıklamada bulunan firmanın sahibi Fatma Köken, engelliler başta olmak üzere sağlığa yönelik araç, gereç ve malzeme ürünleri üzerine faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Sektörde 3. yılı doldurduklarını ifade eden Köken, ithal ve kendi üretimleri olmak üzere terlik, yatak, engelli scooterleri, engelli araçları, tekerlekli sandalyeler gibi ürünlerin satış ve pazarlamasını yaptıklarını anlattı.

Tekerlekli sandalyelerin Türkiye’de en ucuzunun 150-200 lira arasında değiştiğini dile getiren Köken, “Bunlar Çin’den ithal edilen kalitesiz ürünler. Ömürleri 5-6 ayı geçmiyor. Önce tekerlekler, ardından ürünün tamamında deformasyon başlıyor ve kullanılamaz hale geliyor” dedi.

İyi kalitede olanların fiyatının ise 500 liradan başladığını vurgulayan Köken, şöyle konuştu:

“Bunların yanı sıra son yıllarda engellilere yönelik akülü araçların kullanımı arttı. Şu anda Türkiye’de en üst segmentteki engelli aracını biz ithal ediyoruz. Türkiye koşullarına uygun en iyi engelli akülü arabası olarak satıyoruz. Sadece engelliler değil yürümekte zorlananlar da kullanıyor. Normaldeki satış fiyatı 9 bin lira ancak fuar kampanyasında bunu 5 bin liraya indirdik. Fiyat düşünce fuarda satışlarımız arttı.”

Köken, aküsü tam dolu şekilde aracın 45 kilometre gidebildiğini belirterek, “İspanya-İtalya ortak yapımı aracın koltuğu 360 derece dönebiliyor. Özel süspansiyonları sayesinde koltukta oturanı sarsmıyor. Adeta küçük bir otomobil gibi, farklı bir konfor sağlıyor” diye konuştu.

Köken, önündeki sepeti ve arkasındaki kilitli bölümü sayesinde özel eşyaların konulabildiği engelli aracının 25 kilometre hız yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak.milliyet.com

tarihinde CanBy tarafından düzenlendi
resim eklendi.
  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

3-7 mart 2010 tarıhleri arasında Bursa da düzenlenen 1. Sağlık Hizmetleri Fuarı nda haberde de yazıldığı gibi gerçekten çok büyük ilgi gördü ürünümüz. fuar fiyatı 5000 tl di ancak gelen yoğun talep nedeniyle bu fiyatı bir süre daha koruyacağız

standımızı ziyaret eden herkese çok teşekkürler

saygılarımla

Fatma Köken

Hitay Sağlık Hizmetleri

www.hitaymed.com

ancak bazı noktaları düzeltmek isterim ; aracın sürüş mesafesi 70 km ve 800 wat motor gücü var ,

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben bu alet yerine otomobili tercih ederim. Fiyatı da az değil (9 bin tl) bu fiyata ikinci el bir otomobil alınabilir. Ayrıca bizim ona inip binmemizde zor yardım almamız gerekir. (otomobile binip inmek daha kolay) Soğuktan, yağmurdan da bizi korumaz. Belki sıcak yerlerde yaşayan özellikle kırsal kesimlerde kullanımı daha rahat olabilir ama İstanbul'da yaşayan biri olarak... İstanbul'un karmaşasında bu engelli arabasını kullanmanın kolay olmayacağını söyleyebilirim, Örneğin düşünün E-5 karayolunda bununla ilerlemek çok tehlikeli zaten İStanbul çok yoğun trafiğe sahip olduğundan her halikarda bununla dolaşmak tehlikeli... Neyse zaten benim otomobilim var ama naçizane düşüncelerimi de paylaşmak istedim.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap