Dogru_Yol

Almanya'daki Dernek Yöneticilerinden Birlik Mesajı

Önerilen İletiler

Pazartesi günü Elazığ ve ilçelerinde meydana gelen olay ve gelişmelerin tamamını detaylarda bulabilirsiniz

AED`nin 2010/Şubat ayıda Frankfurt’da düzenlediği “Avrupa’da Elazığ Kültür Gecesi-2” programında görev alan Elazığlılara ve sponsorlara, AED Başkanı Cahit Öner tarafından teşekkür yemeği verdi. Almanya’daki Elazığ Dernekleri teşekkür yemeğinde biraraya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Almanya’daki Elazığ Derneklerinin yöneticileri Ratingen’de Elazığlı İşadamı Muharrem Yavuz tarafnıdan işletilen Dostlar Düğün Salonunda, cumartesi günü biraraya gelerek birlik ve beraberlik örneği sergilediler. Almanya’daki Elazığ dernekleri teşekkür yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Almanya’da iki ayrı Elazığ derneği olsa dahi ortak hareket etme konusunda birleşen dernek yöneticileri, önümüzdeki dönemde sosyal ve kültürel alanda yapılacakları programlar hakkında fikir alış verişinde bulundular.Almanya’daki Elazığ gecesinde görev alan Elazığlılara ve Sponsorlara teşekkür borcu olduğunu ve bundan dolayı yemek verdiğini vurgulayan Avrupa Elazığlılar Derneği (AED) Başkanı Cahit Öner, teşekkür yemeğine katılanlara ayrı ayrı teşekkür ederek konuşmasına başladı. Avrupa’da bu tür etkinliklerle Avrupa çapında Elazığlıları biraraya getirmenin mutluluğunun tarif edilemez olduğunu ifade eden Başkan Cahit Öner “Elazığ’dan 4 bin km. uzakta olsak dahi kalbimiz Elazığ sevgisi için çarpıyor.

Gerek Avrupa’daki Elazığlılara gerekse Elazığ’a nasıl faydalı olabiliriz düşüncesi davet ettiğimiz kardeş derneğimiz olan Almanya Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği (AEKDD) Yönetim Kurulu üyelerini ve başta Başkan Murat Solmaz olmak üzere programımıza iştirak ettikleri için hepsine ayrı ayrı teşekkürü borç biliyorum. Avrupa’daki Elazığlılar olarak bizim birlik ve beraberlik içinde hareket etmemizinin taban açısından çok önemi vardır. Aramızda uhuvvet ve kardeşlik arttıkca Avurpa’da daha faydalı işler yapacağımıza inanıyorum.” İfadesini kullandı.

AED Başkanı Cahit Öner’in teşekkür yemeğine davet edildikleri için son derece memnun kaldıklarını ve programa AEKDD Yönetim Kurulu olarak iştirak ettiklerini ifade eden AEKDD Başkanı Murat Solmaz “Aranızda olmak, sizlerin heyecanını yaşamak ve Elazığ için yapacağımız faaliyetleri ortak görüşmek bizleri de sevindirmiştir. Avrupa’da yaşayan Elazığlılar olarak birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizi buradan bütün dünyaya göstermek adına bu tür programları çok önemli buluyorum. AED’nin geçen ay Frankfurt’da düzenlediği başarılı geceden hemen sonra biraraya gelerek ortak hareket etme adına bu tür toplantıların neticesinde güzel şeylerin çıkacağına inanıyorum. Katkısı olan herkesi kutluyorum. Davetten dolayı da Başkan Cahit Öner’e AEKDD Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Engelliler için iki derneğin ortak çalışması :: Avrupa Elazığlıar Derneği ve Almanya Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Elazığ’daki engelliler için yürüttüğü kampanyaların neticesinde toplanan malzemeler ve nakit yardımlar gerekli gümrük işlemleri tamamlandıktan sonra ileriki aylarda Elazığ’da ilgili kurumlara teslim edilmesi hususunda ortak karar alındı. Elazığ’daki engelli insanlar için yürütülen bu kampanyaların devam ettiğini vurgulayan dernek başkanları Avrupa’daki Elazığlılardan bu yardım kampanyalarına katılmak ve destek vermek isteyenler her iki dernek yöneticileri ile iletişime geçebilecekleri açıklandı. Program sonunda her iki dernek yöneticileri Dostlar Düğün Salonu sahibi Muharrem Yavuz’un organize ettiği Ferdi Tayfur konserine katıldılar.

AED Başkanı Cahit Öner tarafından verilen Teşekkür Yemeğine Katılanlar :: Almanya Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği (AEKDD) Başkanı Murat Solmaz, AED Başkan Vekili Mehmet Nuri Yıldırım (Köln), AED Başkan Yardımcılarından Mehmet Yıldırım (Hollanda) ve Veli İbrahimoğulları, AEKD Başkan Yardımcısı Tekin Akdemir, AED Genel Sekreteri Cihan Ural, AEKDD Genel Sekreteri İbrahim Taş, AED Hukuk Sorumlusu Av.Cemal Adam, AED Yönetim Kurulu Üyelerinden M.Emin Ünlü, Nejdet Sezer, Ali Koç, AED Denetleme Kurulundan Mehmet Tunç, Dostlar Düğün Sahibi Muharrem Yavuz, Hollanda’dan işadamı Ekrem Apaydın, Yaşar Özkartal ve Elazığlı vatandaşlar katıldı.

Kaynak.haberayrinti.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap