k@lpsizim_85

Elazığ'da Şiddetli Deprem!

Önerilen İletiler

Elazığ'da şiddetli deprem!

Elazığ'da meydana gelen depremde ölü sayısı sürekli artıyor. Son bilgilere göre 57 kişi yaşamını yitirdi, 50'nin üzerinde yaralı var.

Başbakan Erdoğan ise bölge ile ilgili açıklamasında bölgedeki kerpiç yapılanmanın faturasının ağır olduğunu belirterek, "Ambulans helikopter bölgeye intikal etti. Türk Kızılay'ı 230 çadırla bölgede. Sağlık ekipleri, arama kurtarma ekipleri bölgeye varmış durumda.

Malum bölgemiz kerpiç yapılanmadır. Maalesef bu kerpiç yapılanmanın bedeli ağır olmuştur. Ayrıca bu bölge bir asırdır deprem görmemiştir.

Bölgenin yeniden imarı için TOKİ'ye süretle talimat verdik ve bölgede inceleme yapmak için harekete geçtiler.

İlk depremin ardından en büyüğü 4.4 olmak üzere artçı depremler daha oldu. En sabah 09.47'de 5,6 şiddetinde ikinci deprem yaşandı. Bölgedeki vatandaşlarımdan rica ediyorum, artçı sarsıntılar sürdüğü için lütfen hasarlı binalara girmesinler" diye konuştu.

Elazığ’da saat 04.32’de meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde 51 kişi öldü, 100'ün üzerinde yaralı var.

Onlarca artçı şokun meydana geldiği depremde, enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları başladı. Depremde, ahırlarda bağlı halde bulunan çok sayıda hayvan da telef oldu...

AA muhabirinin derlemelerine göre, merkez üssü Elazığ’ın Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4,4 olmak üzere toplam 40 artçı deprem meydana geldi.

Deprem, il merkezi, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerinde ufak maddi hasarların dışında can kaybına yol açmazken, hasarın ve can kaybının büyük kısmı Kovancılara bağlı, aşağı ile yukarı Kanatlı, Göçmeler, aşağı ile yukarı Demirci, Okçular köylerinde oluştu.. Buradaki yaralılar, kent merkezdeki hastanelere kaldırıldı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından bölgedeki hasarlı yapılara can güvenliği açısından girilmemesi gerektiği belirtilirken, Ankara, Kayseri ve Van’dan 3 ambulans helikopterin bölgeye intikal ettirildiği belirtildi.

Bölgede toplam 23 araç, 127 arama-kurtarma personeli ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda ambulans ve 82 kişilik medikal kurtarma-sağlık ekibinin çalışmalara devam ettiği bildirildi.

Elazığ´da şiddetli deprem!

KIZILAY BÖLGEDE

Türk Kızılayı’nın Ankara’daki Afet Operasyon Merkezi’nde de kriz masası oluşturuldu. Türk Kızılayı tarafından 230 çadır, 1000 battaniye, 20 mevlana evi, 2 seyyar mutfak, 18 personel de bölgeye sevk edildi. Bölgede ortaya çıkabilecek kan ihtiyacının karşılanabilmesi için bölgeye yakın kan merkezleri de alarm durumuna geçirildi.

Türk Kızılayı’nın Diyarbakır ve Malatya kan merkezlerinden bölgeye kan sevkıyatı için hazırlıklar da tamamlandı. Bölgeye ulaşan afet müdahale ekibi yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

Ayrıca bölgeye gönderilen seyyar mutfaktan halka ve kurtarma çalışmalarına katılan görevlilere sıcak yemek dağıtımı yapılacak.

-KENT MERKEZİNDE DE HİSSEDİLDİ

Karakoçan ilçesinde meydana gelen deprem, Elazığ kent merkezinde de hissedildi. Deprem nedeniyle bazı binaların camlarında çatlaklar oluştuğu bildirildi.

Bu arada Elazığ Valisi Muammer Erol da depremin etkili olduğu köylerde incelemelerde bulundu.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da depremin etkili olduğu köylere, kurtarma ekiplerinin yanı sıra temiz içme suyu gönderildiğini söyledi.

YAŞAMINI YİTİREN 22 KİŞİNİN İSMİ BELİRLENDİ

Elazığ’daki depremle yaşamını yitiren 41 kişiden 5’i çocuk 22 kişinin kimlikleri belirlendi.

Depremde yaşamını yitirenlerden 5’i çocuk toplam 22 kişinin kimlikleri şöyle:

Muhammet Emin Polat(Çocuk)

Netice Polat

Medine Akdağ (Çocuk)

Muhammet Özdoğan (Çocuk)

Berivan Özdoğan

Özcan Cirit

Nazile Cirit

Murat Cirit

Fikri Özdoğan

Nermin Yıldız

Gönül Yıldız

Tuba Yıldız

Zilan Yıldız

Emre Çiçek

Ayten Çiçek

Davut Yüksel

Kibar Yüksel

İzzet Çimen

Nurettin Çimen

Yeter Akdağ

Emrullah Akdağ (Çocuk)

Yusuf Akdağ (Çocuk)

ARTÇILAR YAŞANABİLİR

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik de "Bu depremin şiddetti bölge için çok büyük değil. Bundan sonra bölgede artçılar yaşanabilir" dedi.

Erdik, şunları kaydetti: "Bu depremin şiddetti bölge için çok büyük değil. Bundan sonra bölgede artçılar yaşanabilir. Bunun şiddeti 5 ile başlar 4, 3 ve 2’ye kadar düşer. Başka yerleri tetikleyip tetiklemeyeceği meydana gelen gerilmelerin dağılımı incelendikten sonra belirlenebilir" şeklinde konuştu.

BAKANLAR BÖLGEYE GİTTİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve bazı bölge milletvekilleri ile deprem bölgesine gitti.

PALU'DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI

Elazığ'da merkez üssü Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün tespitine göre Palu İlçesi Gökdere Köyü'nde saat 05.14'te 2.8, 05.17'de 2.6, saat 05.20'de ise 4.1 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.6 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Karakoçan İlçesi'nde ise saat 05.12'de 2.8, saat 05.15'te ise 2.9 büyüklüğünde iki sarsıntı yaşandı.

Milliyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Büyük geçmiş olsun..Ölenlere rahmet..Geride kalanlara baş sağlığı..

Deprem gerceği unutulmamalı..Ülkemiz deprem kuşağında..

Deprem öldürmüyor..!!

Binalar öldürüyor.!! Bunu hep unutuyoruz..!!

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Allah Güç Kuvvet Sabır Versinn Çok Üzüldük Rabbim Bu Tür Felaketleri İnsan Oğlundan Uzak Tutsunn Hiç Bir Yerde Böyle Felaketler Yaşanmasın İnşallah

Allah Ölenlere Rahmet Acılı Milletimize Sabır Versinn

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap