Dogru_Yol

İşitme Engellilerden Fotoğraf Sergisi

Önerilen İletiler

Teknolojik gelişmeler sayesinde teşhis ve tedavi kolaylaşsa da, engellerin aşılması için hala en önemli unsurun insani yaklaşımlar olduğu gerçeğiyle yola çıkan AFSAD, işitme engelli gençler için kolları sıvadı.

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD), Dünya Bankası ve Hollanda Büyükelçiliği işbirliği ile düzenlenen İşitme Engelli Gençlerle Fotoğraf Projesi sayesinde, 18 genç, fotoğraf dünyasına kazandırıldı. Dünya Bankası'nın, "Türkiye’de Gençlik: Geleceğimizi Şekillendirelim" konulu, "Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması" kapsamında hayata geçirilen ve Hollanda Büyükelçiliği'nin maddi desteği ile sürdürülen İşitme Engelli Gençlerle Fotoğraf Eğitimi Projesi’nde son aşamaya gelindi. Yaklaşık 6 aylık projenin 4 ayını kapsayan eğitimler sonrasında ortaya çıkan fotoğraflar, bir sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İşitme Engelliler Gelişim Merkezi ile İlkemiz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nden gelen işitme engelli gençlerin, temel ve ileri düzey fotoğrafçılık dersleri alabilmesi için AFSAD eğitmeni Fazlı Öztürk ve Derya Büyüktanır, işaret dili tercümanları H. Hüseyin Korkmaz ve Cem Korkmaz’ın yanısıra AFSAD’da fotoğraf eğitimleri almış farklı mesleklerden 15 asistanın görev aldığı projenin sonuçları, Ankara Barosu Sergi Salonu’nda 6-12 Mart 2010 tarihleri arasında görülebilir. EBM HABER

8sutun.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap