Vatan...

Samsun, İlk Badminton Türkiye Şampiyonası`na Ev Sahipliği Yapacak .

Önerilen İletiler

3249.jpg

Türkiye’nin ilk engelliler badminton takımını kuran Samsun Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, ilk Türkiye şampiyonasına da ev sahipliği yapacak.

Türkiye’de ilk engelli badminton takımını kurarak sporcu yetiştirmeye başladıklarını belirten Samsun Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar, "2008 yılında Türkiye’de ilk engelliler badminton takımını kurarak düzenli sürdürdüğümüz çalışmalar sonunda Türkiye standartları üzerinde bir takı oluşturduk. Hedefimiz milli takımın çekirdek kadrosunu oluşturmaktı. Şimdi 13 14 Mart tarihlerinde Türkiye şampiyonası Samsun’da yapılacak. 8 sporcu ile katılacağımız şampiyonada Samsun’u gerektiği gibi temsil edeceğiz. Bu şampiyona, ilk Türkiye şampiyonası. Bu şampiyona sonrasında milli takıma başarılı sporcular yetiştirmek için çaba sarf edeceğiz" dedi.

Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nün bu sene içerisinde 5 ayrı branşta Türkiye şampiyonasına katılacağını belirten Mehmet Yaşar, Engelli insanların sportif rehabilitasyonu, sağladığımız toplumsal entegrasyon çalışmaları geniş bir çevre içerisinde bundan sonra da sürecek. Sloganımız olan ’Her insanın yapabileceği bir spor branşı vardır’ ilkesi doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Tek arzumuz ciddiye alınmak. Bizler kurum ve kuruluşları yanımızda sadece sponsorluk anlayışı içinde yanımızda görmek istiyoruz. Farklı yaklaşımlar bizleri rencide edecektir" diye konuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap