Sumeye

Kemik Erimesi Hastalığını Geçirmek İçin...

Önerilen İletiler

Kemik erimesi hastalığını geçirmek için...Bu sorun çocukluktan başlıyor

03.03.2010 Giresun Görele Sağlık Grup Başkanı Dr. Muhammet Şenol, 35 yaşından sonra çoğunlukla kadınlarda görülen kemik erimesine bağlı olarak ileriki yaşlarda kırıklar ve iskelet sisteminde bozukluklara rastlandığını söyledi.

Sorunun, özellikle çocukluk ve gençlik yıllarında süt ve süt ürünlerinin yeterince tüketilmemesinden kaynaklandığına dikkat çeken Dr. Şenol, yetişkin bireyin günde 3-4 bardak süt tüketmesi gerektiğini savundu. Şenol, 2 bardak çayın da kemik erimesini engellediğini bildirdi. Şenol, "Hayatımızda spora çok önem vermeliyiz. Bol bol spor ve egzersiz yapılmalıdır. Spor ve egzersizlerin kemik erimesini geciktirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır" dedi.

Görele Öğretmenevi Salonu'nda düzenlenen toplantıya vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Dr. Muhammer Şenol sinevizyon eşliğinde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Beslenme mevsiminde yetişen gıdalarla ve organik olanıyla yapılmalı. Mevsim sebze ve meyvelerinden yeterince kalsiyum alınacağından, vücutta kalsiyum eksikliği daha az olacak. Kemik erimesi riskide azalacaktır." diye konuştu.

CHA

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap