Dogru_Yol

Engellilere Refleksoloji Tedavisi

Önerilen İletiler

Fiziksel engelleri bulunan çocuklara uygulanan refleksoloji yöntemi destekleyici tedavisi ile hastalar büyük aşama kaydediyor.

Tokat'ın Turhal ilçesinde bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde, fiziksel engelleri bulunan çocuklara 2 fizyoterapist tarafından “refleksoloji” yöntemiyle destekleyici tedavi uygulanıyor.

Turhal Babacanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli fizyoterapistler Ayşe Özdemir ve Hatun İlkatmış, merkezde eğitim gören ve fiziksel engelleri bulunan çocuklara refleksoloji yöntemiyle destekleyici tedavi yöntemiyle katkıda bulunuyor.

Ayşe Özdemir, refleksolojinin, Rusya ve ABD gibi ülkelerde özellikle otistik ve spastik engelli çocuklar ile felçli hastalar olmak üzere birçok engel grubunda yıllardır yardımcı tedavi metodu olarak uygulandığını söyledi.

Refleksolojinin alternatif tedavi yöntemleri arasında yer aldığını belirten Özdemir, şunları kaydetti:

“Ayak tabanında toplanan sinir uçlarına uyarılar vererek vücudun belirli bölgelerine hakimiyeti sağlıyoruz. Ayak adeta tüm vücudun ufak bir modeli. Tüm organ ve uzuvların ayak üzerinde karşılığı var. Örneğin sindirim sistemiyle ilgili sıkıntıları olan bir kişinin ayağındaki sindirim sistemine denk gelen bölgesini uyararak sistemin daha iyi çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bu tedavi metodu özellikle otistik ve spastik engelli çocuklar ile felçli hastalar üzerinde yıllardır uygulanıyor ama şunu belirtmekte fayda var, refleksolojiden mucize beklemek yanlış olur. Refleksoloji alternatif bir tedavi metodu ve modern tıpta uygulanan fizik tedavi ile ilaç tedavilerini destekleyici bir uygulama. Özellikle bu konuda eğitim almış kişiler tarafından uygulanması çok önemli. Bilinçsizce yapılacak uygulamalar kişiye faydadan çok zarar verebilir.”

Kaynak.hurriyet.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bende bana bir fayda saglar diye bir dönem niyetlendim ve bu işin istanbuldaki solumlusu halil beyi evime getirtdim kendisi çok kibar biri

bize nasıl mesaj yabılıcagını ve şeklini gösterdi bizde uyguladık belli bir zaman ama gözle görülür bir fayda saglamadı omurilik felçinde

çok zahmetli ve sabır işi

inşallah bu tedaviyi alanlar emeginin karşılıgını alır....

paylaşım için teşekkürller

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu Tedavi Yönteminin İyileştirici Bir Yanı Var mı Bilemem Ama Destekleyici Olduğuna İnanıyorum..

Çünkü Bu Bir Masaj ve Masajın da İnsan Üzerinde Rahatlatan ve Uyaran Bir Etkisi Vardır....

Ben Öyle olduğunu Düşünüyorum....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bende bir dönem bu tedaviye gitmiştim.bana en büyük faydası kasılmaların azalması idi.diğer türlü çok büyük bir faydası olmadı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap