Vatan...

Engellileri Zor Durumda Bırakmayın...!

Önerilen İletiler

3227.jpg

2022 Kanununa göre maaş alan üyelerinin işadamlarının ihmalkarlığından dolayı özürlü maaşlarının kesildiğini belirten Kütahya Sakatlar ve Engelliler Derneği Başkanı Hatice Yakar bu durumun sakat ve engelli vatandaşlar üzeride maddi anlamda sıkıntı yarat

2022 Kanununa göre maaş alan üyelerinin işadamlarının ihmalkarlığından dolayı özürlü maaşlarının kesildiğini belirten Kütahya Sakatlar ve Engelliler Derneği Başkanı Hatice Yakar bu durumun sakat ve engelli vatandaşlar üzeride maddi anlamda sıkıntı yaratığını vurguladı.

2022 Kanununa göre maaş alan üyelerinin maaşlarının kesildiğini belirten Kütahya Sakatlar ve Engelliler Derneği Başkanı Hatice Yakar bu durumun sakat ve engelli üyelerinin üzerine maddi anlamda büyük sıkıntaya neden olduğunu söyledi. Yakar 2022 Kanu hakkında bilgi verek şunları söyledi: ''Özürlü olması nedeniyle aylık talebinde bulunanlar, Özürlülük oranlarını 16.07.2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Özürlülere verilecek Sağlık Kurulu Raporları hakkında Yönetmelik” esaslarına göre alacakları Sağlık Kurulu Raporları ile kanıtlarlar ve bu raporları ayrıca, 2022 sayılı Kanuna göre kurulan Sağlık Kurulunda incelenerek karara bağlanır.'' 2022 Kanununa göre 3 ayda bir maaş almak için engelli ve sakat vatandaşarın büyük sıkıntılara katlandıklarını vurgulayarak, engelli maaşarının kesilmesi durumunda yukarıda sayılan prosedürü tekrar takip etmeleri zorunda kaldıklarını söyledi.Yakar, bu konuda sıkıntı yaşadıklarını belirterek konuya şöyle açıklık getirdi:'' İş sahipleri veya iş adamları derneğimizden engelli ve sakat işçi istiyor. Bizde çalışmak isteyen üyelerimizi iş yerlerine gönderiyoruz. İş sahipleri de üyelerimizle tam konuşmadan hemen işe alıp sigortasını yapıyor. Sakat ve engelli olan üyemiz sigorta girişi olduğu için 2022 Kanununa göre aldığı 3 aylık maaşı kesilmektedir. Iş yeri sahibi daha sonra işe aldığı üyemizden memnun kalmadığını bahane ederek işine son veriyor. Böylece üyemiz hem işsiz kalıyor hemde 2022 Kanununa göre aldığı maaştan da yararlanamıyor. Üyemiz tekrar 2022 Kanunundan faydalanmak için özürlü olduğunu ıspatlamak için birçok aşamadan geçmek zorunda kalıyor. Bu durumda özürlü üyemize büyük sıkıntılar yaştıyor.''

Hatice Yakar, engelli ve sakat üyelere yapılan bu tür haksızlıkların olmaması için dernek üyesini işe almak isteyen işadamlarının engelli vatandaşlarla iş alınımından önce herşeyi konuşmaları gerektiğini savundu. Hatice Yakar, konuşup anlaşmadan işe alınıp, sigortası yapılıp sonra işten çıkarılan özürlülerin sıkıntı yaşamamaları için iş verenleri sağduyulu olamya davet etti.

Kütahya Sakatlar ve Engelliler Derneği Başkanı Hatice Yakar son olarak, işe alınıp sigortası yapılan özürlülerin 2022 Kanununa göre aldıkları 3 aylık sakat maaşlarının kesildiğini tekrar hatırlatarak iş verenlerinin bu kanunu göz önünde bulundurarak özürlü vatandaşa iş verip vermeyeceklerini düşünmleri istedi.(M.AKSU)

Kaynak.akisgazetesi.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

işadamları genelde kendi çıkarlarını düşündükleri için o insanları kullanıyorlar maalesef sırf vergi indiriminden yararlanmak için işe alıyorlarmış gibi gösterip o durum istedikleri gibi olmayıncada bir kenara atıyorlar o insanların mağdur duruma düşürüyorlar ya gerçekten o insanları çalıştırmak topluma kazandırmak için işe alın yada bırakın o insanları yasal haklarını kendileri alsınlar mağdur etmeye kimsenin hakkı olmamalı o insanları.paylaşımınız için teşekürler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Her yerde..Her işte bir sorun..Bir engelll..

Prosüdür..Rapor..Yeniden..Yeniden..

Değişmeyen engelin , raporu değişebilirmi..!!

Emeğine sağlık..Serhat..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İşe girenlerde de suc var konuşmadan etmeden giriyorlar. Konuş anlaş öyle gir uymuyorsa girme. İş adamı da seni zorla işe almıyor ya. Sonuç ta oda kendi çıkarı için alıyor işe girende kendi çıkarı için giriyor.

Durumu anlat konuş anlaşamıyorsan girme... Bence budur yani Biz engelliler rant kapısıyız... Onun İçin herkes hakkını bilecek arıyacak.. Derler ya pimpirikli diye öyle olup herşeyi ince eleyip sık dokuyacağız...:de::de::de:

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Canby'ın dediklerin katılıyorum ama neden İş adamları vs. suçlanıyor.. Önce kendimize ve yasalarımıza bakalım..

Bunu iş adamlarına söleyeceğine 2022 yasasına söylesin bence.. Çünkü devletle iş yerlerinin anlaşmasına göre ne olursa olsun işe giren bir kişinin ssk sı işe girdiği günden başlamalı , başına bir kaza yada vs geldiğinde hem kişi hemde şirket mağdur olmaması için.... Bu bencede çok doğru bir uygulama , ve bilindiği gibi her iş yerinde deneme süreci vardır.Deneme sürecini geçtinmi işe alınırsın, ee ne bilsin iş adamı işe alacağı kişinin becerikli olup olmadını cv sine bakıp işe alıyo ama cv deki yazılan kadar işi kavrayamayan biriyse... Normalde deneme süreci 3 aydır.

2022 yasasında değişiklik olmalı bir engeli işe girdimi deneme sürecini geçene kadar maaşı kesilmemeli... Deneme sürecini geçtikten sonrada eğer işten çıkıyorsa demekki bir sorun var bunuda iş adamlarına vs suçlamamak gerek.. Zaten bir işe girerken engelliliğinden dolayı 1-0 yenik başlıyosun.. Bu tarz suçlamalarlada daha engelli çalıstırcak niyeti varsada çalıstırmıcak iş adamları... Lütfen bu tarz basın açıklamları vs. yaparken diğer engellileride düşünerek yapılsın.. Bu haberi okuyan iş adamı engelli alıp bu sorunu yaşayıp suçlancama engelli çalıştırmadım için olan cezayi öderim başım rahat adım rahat olur der...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap