zeynepkrtas

Yıldızları Bir Araya Getirdi..(Röportaj)

Önerilen İletiler

Yıldızları bir araya getirdi

Dilara Endican, “Başarıya Giden Adımlar” ve “Sözün Bittiği Yer”in ardından ses getirecek bir yardım projesine daha start verdi. Geliri Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumları’ndaki engelli çocuklar yararına kullanılacak “Esirgemeden” adlı projenin detaylarını, Endican’dan dinledik.

* Sürekli yardım projelerinde görüyoruz sizi. Bu enerjinin kaynağı ne?

- ınsan işlerin içerisine girdiğinde daha aktif oluyor. Ben Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol şube Başkanlığı’na geldiğimde, işimin burada kalmaması gerektiğini düşündüm ve neler yapabileceğimi araştırmaya başladım. ınsanlara eşit fırsat ve haklar tanınınca, yapamayacakları şey olmadığını gördüm. Bizim takım, iki kez kıtalararası şampiyon oldu mesela. Bu işlerin içerisine girince, hem mesaj verebilmek hem de proje üstlenmek gerektiğine inandım ve bu konuyu vazife edindim.

* Tekerlekli Sandalye Basketbol şube Başkanlığı’nın yanı sıra program sunuyorsunuz, tasarım yapıyorsunuz, yardım projeleri hazırlıyorsunuz. Tüm bunların hepsine nasıl yetişiyorsunuz?

- Yetişmek zorundayım, çünkü engellileri görmezden gelemiyorum. Oturmamam gerek. Maalesef Türkiye, bizim gibiler için kurulmuş bir sisteme sahip. Ama onların da hakkı var. Ne mutlu bana ki, hayır işlerine yetişebiliyorum.

* Hep ses getiren projelere imza atmayı da başarıyorsunuz...

- Yardım gecelerinin sadece o gecede kalmasını sevmiyorum. Bir şekilde kitlelere ulaşmanız gerekiyor. Engellilere hâlâ ‘özürlü’ diyen bir toplumda yaşıyoruz. Onlar yapamıyorsa, yapan birilerinin olması gerekiyor. Yapmayan taraf bizsek, onlara neden ‘özürlü’ diyoruz? Bu projeleri halkla buluşturmamızın önemi büyük, çünkü insanlar engelli biriyle karşılaştığında duygusal olarak reaksiyon gösteriyor. “Ayyy” deyip acıyor ya da yolunu değiştiriyor. Onları bilinçlendirmek istiyoruz.

YILDIZ YAĞMURU

* “Esirgemeden” adlı son projenizden ve nasıl ortaya çıktığından bahseder misiniz?

- Daha önce Galatasaray Spor Kulübü Derneği olarak “Başarıya Giden Adımlar” ve “Sözün Bittiği Yer” adlı iki proje gerçekleştirmiştik. Başkanımız Adnan Polat bu sene ne yapmayı düşündüğümü sorduğunda, aklıma böyle bir fikir geldi ve Esirgemeden projesine start verdik. Türkiye genelindeki Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumları’nda bulunan engelli çocukların şartlarının iyileştirilmesi için kaynak yaratmayı planlıyoruz. Nesrin Ercan ve Arzu Sabancı’nın başında olduğu Minik Kalplerle El Ele Derneği işbirliği ve ünlü isimlerin desteğiyle bir albüm hazırlıyoruz. 15 Mart’ta da TıM Maslak Show Center’da konserimiz olacak..

* Projede yer alan ünlüler kimler?

- Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer, Emel Sayın, Yavuz Bingöl, Levent Yüksel, Mor ve Ötesi, Yüksek Sadakat, Sibel Can. Olgun şimşek ile Oktay Kaynarca da düet yapacak. Ayrıca konserde sahneye çıkacak her sanatçıyı, başka iki sanatçı sunacak.

* Sunuculuk yapacak isimler kimler peki?

- Ali Sunal, Arda Turan, Begüm Kütük, Dolunay Soysert, Sinan Tuzcu, Emre Aşık, Engin Altan Düzyatan, Ezo Sunal, Halit Ergenç, Hande Ataizi, Hande Subaşı, Kıvanç Tatlıtuğ, Mehmet Ali Erbil, Meltem Cumbul, Meral Okay, Özgü Namal, Selçuk Yöntem, Demet Akbağ, Cansu Dere, Fırat Çelik... Birkaç kişi daha olacak. Bir-iki kişinin de değişmesi söz konusu. Davetiyeler erken bastırıldığı için, bazı isimler orada yer alamadı.

CANLI YAYINLANACAK

* Bu isimlerin hepsi projeyi hemen kabul etti mi?

- Bir an bile düşünmeden kabul ettiler. Hepsi mukaddes bir vazife olarak gördü, biz kendilerini kiminle eşleştirdiysek “tamam” dedi.

* Projeye başka kimler destek veriyor?

- Meral Okay, gecenin hikayesini hazırladı. Sahne yönetmenliğini Gül Oğuz yapıyor. Albüm prodüksiyonu Aykut Gürel’de. DMC, albüm sponsorumuz oldu. Tüm müzik marketlerde panolar hazırlanacak. Ayrıca Derin Mermerci, Ceyla Aysal, Zeynep Üstünel, Deniz Ketenci, Pelin Akad, Tuğba Erbil gibi bilet satışına destek olacak yardım ekibimiz de var. Bu isimlerin hepsi tüm projeye yardımcı olan melekler. Galatasaray da büyük destekçimiz aynı zamanda.

* Konseri herkes izleyebilecek mi?

- TİM Maslak Show Center, o gece için bir salonu bize verdi. Oradaki seyircilerin dışında, ekran başındaki izleyiciler de gecemizi Kanaltürk’ten canlı olarak izleyebilecek.

SÜRPİZ DÜETLER

* Esirgemeden projesine sesleriyle destek veren sanatçılar, engellilerle düet yapacak değil mi?

- Evet ama bu konudaki detayların sürpriz olmasını istiyorum. Tek söyleyebileceğim, Nilüfer’in bir görme engelliyle, Levent Yüksel’in zihinsel engelliyle, Emel Sayın’ın da tekerlekli sandalyedeki bir genç kızımızla sahneyi paylaşacağı...

* Engelliler nasıl şarkı söyleyecek?

- Çok disiplinliler, şarkılarını şimdiden ezberlediler. Down sendromlu bir arkadaşımız var, o bile şimdiden hazır.

* Proje kapsamında hazırlanan albümde engelliler de yer aldı mı?

- Evet. Okuyabilenler kayıtlarda yer aldı. Ama son birkaç okuma kaldı.

Röportaj:Sinem VURAL

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap