zeynepkrtas

Gizem Girişmen ve Justin Eveson...

Önerilen İletiler

Gizem Girişmen ve Justin Eveson

Medyamızda okumuşsunuzdur. 2008 Pekin Paralimpik Oyunları’nda altın madalya alan ve dünya sıralamasında birinci durumda bulunan tekerlekli sandalyeli okçumuz Gizem Girişmen ile ilgili çok şey yazıldı, söylendi. Bu kızımız engelli sporumuzun dünyada parlayan yıldızıdır ve kendisi bu yılki Spor Oscar ödüllerine engelli sporcular kategorisinde aday gösterildi.

“Ben engelli sporcuyum. Engelli olarak spor yapmanın zorlukları var. Ancak ben tüm zorluklara rağmen belirlediğim hedefe ulaşmak için çalıştım. Özel yaşamımı çoğu zaman geri plana koydum. Sporda başarılı olmak istediğim gibi, sporun diğer engelli kişilere ilham kaynağı olmasını da kendime görev bildim” diyen Gizem hedeflerine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

11 yaşında geçirdiği trafik kazasından sonra, yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren Gizem, üniversite eğitimini bitirince okçuluk sporuna başlıyor. İngilizce, İtalyanca ve Fransızca konuşan “Altın Kızımız” başarıları ile birçok engelli gencimize de örnek oluyor.

Laureus Dünya Spor Akademisi bu yıl engelli sporcular kategorisinde Gizem ile birlikte 5 sporcuyu daha aday gösterdi. Bunların arasında Avusturalyalı atlet Fearnley, Japon tekerlekli sandalyeli tenisçi Kunieda, Alman bisikletçi Teuber ve Güney Afrikalı iki bacağı olmayan ve buna rağmen iki yıl önce engelsizler yüzme maratonunda dünya dördüncüsü olan Du Toit’un yanında medyamızın gözünden kaçan Türkiye’de spor yaşamına sürdüren Avusturalyalı Justin Eveson’da var.

Justin Eveson

Justin, Avrupa ve Kainat şampiyonu olan Galatasaray tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın forveti ve dünyanın en iyi forvetlerinden bir tanesi. Dolayısıyla Laureus ödüllerine Türkiye’den iki aday gösterilmesi engelliler sporu açısından da önem arz etmektedir. Bir tanesi kendi kızımız, dünyada parlayan yıldızımız Gizem Girişmen, diğeri ise dünya şampiyonu Galatasaray’ımızın ve aynı zamanda Avusturalya Milli Takımı’nın gözbebeği Justin Eveson. Şimdi her şey 10 Mart’ta Abu Dabi de belli olacak.

Milliyet Yavuz Kocaömer Köşe Yazısıdır...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kim ödül alırsa alsın sonuçta azimleriyle yaşama bağlılıklarıyla zaten asıl ödül olan gönül ödülünü kazandılar her ikiside orda olmaları bile ödülün sahibi yapıyor bence onları bundan sonraki hayatlarındada sonsuz başarılar ikisinede.paylaşımınız için teşekkürler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Yükleniyor ...