07ramazan07

Engelli olmak

Önerilen İletiler

Bu ülkede engelli olmak bakana da zor, olana da

25 Şubat 2010,

Bolu'da yaşayan 60 kiloluk anne, 30 kilo ağırlığındaki engelli oğlunu her gün kucağında taşıyarak okulun merdivenlerinden çıkarıyor ve dersten çıkana kadar bekliyor.

Bolu'da yaşayan 60 kiloluk anne, 30 kilo ağırlığındaki engelli oğlunu her gün kucağında taşıyarak okulun merdivenlerinden çıkarıyor ve dersten çıkana kadar bekliyor.

Bolu’nun Sümer Mahallesi’nde yaşayan bedensel engelli 14 yaşındaki İsmail Çayırlı, annesinin yardımı olmadan sınıfına çıkamıyor.

Çocukken geçirdiği menenjit nedeniyle elleri ve ayaklarını kullanamayan İsmail’i annesi merdivenlerden çıkararak sınıfına götürüyor.

Okula kadar tekerlekli sandalyeyle giden bedensel engelli İsmail Çayırlı, "Dersleri tekerlekli sandalyemde oturarak izliyorum. Sınıf arkadaşlarım bana sürekli destek oluyor. Annem beni merdivenlerden çıkarırken çok yoruluyor. Okulumuzda engelli asansörü olsaydı annem bu kadar yorulmazdı. Tek isteğim okuluma engelli asansörü yapılması ve akülü sandalye alınması" dedi.

Hayali doktor olmak

Sağlığını kavuşmayı ve doktor olmayı hayal ettiğini ifade eden Çayırlı, "Galatasaray’ı tutuyorum, Galatasaray’ın maçlarını kaçırmıyorum. Eve gidince derslerimden sonra maçları izliyorum. En sevdiğim oyuncular ise Arda ile Kewell. Dersler sırasında sınıf arkadaşlarım not tutarak bana yardımcı oluyor. Ellerimi kullanamadığım için onların aldığı ders notlarını çalışıyorum" diye konuştu.

İsmail Çayırlı’nın öğretmeni Nazmiye Ata ise İsmail’in çok başarılı bir öğrenci olduğuna işaret ederek, "İsmail takdirlik bir öğrenci. Ellerini kullanamıyor ama çok başarılı. Sınıfta arkadaşlarına dersleri konusunda yardım ederken evde de kardeşlerinin matematik ödevlerini yapıyor. Arkadaşları ise İsmail sınıfta çok iyi anlaşıyor" dedi.

İsmail’in 3 aylıkken menenjit hastalığı geçirdiğini kaydeden anne Emine Çayırlı da şunları söyledi:

"İsmail uzun zamandır bu şekilde. Tedavi için birçok yere götürdük ama sonuç alamadık. Gittiğimiz doktorlar bu hastalığın şu an tedavisi olmadığını, ilerleyen yıllarda tıbbın gelişmesiyle çözüm bulunduğu takdirde tedavisinin yapılabileceğini söyledi. İsmail’i okula her gün tekerlekli sandalyeyle getiriyorum. Okulun giriş kapısında çevredekilerin yardımıyla oğlumu kucağıma alarak sınıfına kadar taşıyorum. Dersleri bitinceye kadar okulda bekliyorum. Bütün ihtiyaçlarını ben karşıladığım için bana ihtiyacı oluyor."

Anne Emine Çayırlı da kendisinin 60, oğlu İsmail’in 30 kilo ağırlığında olduğunu kaydederek, "İsmail çok ağır ama taşımak zorundayım. O benim oğlum. Ben de İsmail için asansör yapılmasını istiyorum" diye konuştu.

Radikal

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İl Milli Eğitim Müdürü , bu haberle O kardeşimize gerekeni yapacağı inancındayım.

Bu tür haberler illaki çıkmalı , bir şeylerin yapılabilmesi için ülkemizde...

O kardeşimizin okuduğu okul müdürü bu konudan habersiz olabilirmi..?

Bir şey yapamazmıydı..?

Emeğine teşekkürler..Ramazan..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap