nazlican

Başbakanlık Özürlüler İdaresi ve Hendek Belediyesi Arasında Örnek Engelsiz Kent Projesi İmzalandı.

Önerilen İletiler

Başbakanlık Özürlüler İdaresi ve Hendek Belediyesi Arasında "Örnek Engelsiz Kent Projesi" İmzalandı

basbakanlik-ozurluler-idaresi-ve-hendek-belediyesi_o.jpg

Başbakanlık Özürlüler İdaresi ve Hendek Belediyesi Arasında, "Örnek Engelsiz Kent Projesi" İmzalandı. İşbirliği Protokolü Anlaşması Hendek Belediyesi Önünde Gerçekleşti.

Başbakanlık Özürlüler İdaresi ve Hendek Belediyesi arasında, "Örnek Engelsiz Kent Projesi" imzalandı. İşbirliği protokolü anlaşması Hendek Belediyesi önünde gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu protokol imza törenine Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven, Hendek Kaymakamı Harun Kaya, Belediye Başkanı Ali İnci, Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı. Programda Özürlüler İdaresi Uzmanı Eser Atak, proje hakkında ve engellilerin hakları konusunda bilgi verdi.

Belediye Başkanı Ali İnci, yaptıkları uygulamalarla ilçedeki yol ve kaldırımları görme ve bedensel engellilere göre yaptıklarını belirterek, "Bu protokolle artık bizleri denetleyerek daha güzeli yapmaya teşvik edecek bir anlaşma yapıyoruz. İlçemizdeki yol ve kaldırımları tüm vatandaşlarımıza göre düzenliyoruz. Elbet bizimde eksiklerimiz olabilir. Sizler bizleri doğruya yönelteceksiniz. Bu protokole yakışan bir şehir olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."dedi.

Hendek Kaymakamı Harun Kaya'da engelli engelsiz tüm insanların bu şehirde gezmeye hakkı olduğunu söyledi. Herkesin aynı haklara sahip olduğunu vurgulayan Kaya, şunları kaydetti, "Ancak bazen fiziki şartlar sokaklarda engelli sokaklarımızın rahatça gezmelerine engel olabiliyor. Hendek bu konuda verdiği akülü araçlarla, yaptığı yol ve kaldırım düzenlemeleriyle örnek bir şehirdir. Bu konuda başkanımızı tebrik ediyorum. İnanıyorum ki yapılan protokolle Türkiye'ye örnek bir şehir olduğunu gösterecektir."

Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven'de, engellilerin sosyal haklarında yapılan iyileştirmelerin ciddi bir şekilde arttığına dikkat çekti. Yapılacak düzenlemelerin özelikle engelli vatandaşlar tarafından denetlenmesi gerektiğini söyleyen Güven, "Başkan'a bugüne kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyorum. İnşallah bu projenin devamında Hendek'te yapılanları görmeye Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu ile gelerek ikinci defa teşekkür edeceğiz."diye konuştu. Daha sonra Özürlüler İdaresi Başkanı Güven ve Belediye Başkanı İnci arasında "Örnek Engelsiz Kent" protokolü imzalandı. (Cihan Haber Ajansı) 05.06.2008 18:59 [1387682]

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Benim memleketimede bu yakışır maşaallah...

Tüm belediyelerimize örnek olur inş.Gercekten de Hendek artık yolları ve engellileri anlama noktasında ilerledi ve baya engelli var HENDEKTE...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap