Dogru_Yol

Ezilmişlerin Kardeşliği Ve Sakatlar

Önerilen İletiler

Ezilenler ezilenlerin yanında olmadığı sürece her ezilmiş Pastor Niemollerr’ dizelerinde söylediği gibi bir durumla karşı karşıya kalmaya mahkûmdur.

Sakat, Sağlam, Kürt, alevi, Sünni, kadın, erkek, Müslüman, gayri Müslim ne olursak olalım olaylara “insan odaklı” bakmak yerine etnik kökenine, dinsel inancına yada cinsiyetine bakarak bir değerlendirmede bulunursak ne yeryüzünde ki ezilmişlik nede kendi ezilmişliğimiz bir son bulur.

Sadece kendinden olanın derdini anlamak başkalarının derdine kulak asmamak asıl sorunumuz bu!

İşte burada ezilmişlerin vicdani duyarlığı devreye girmeli ve bir ezilen olarak tüm ezilmişlerin yanında olmalıdır.

Bana göre toplu taşım araçlarından tutunda kamu binalarına erişebilmek için gerekli düzenlemeyi isteyen bir sakatla çocuğunun zorunlu din eğitimi almasına karşı çıkan bir alevinin yada okuluna başörtüsüyle girmek isteyen bir Sünni’nin arasında hiçbir fark yok.

Hepimiz farklı şekillerde Devlet’in yada toplumun birbirini sakat, sağlam, alevi, kürt diye yaftalayarak kategorize etmesine ve bu ayrıştırmanın bir sonucu olarak bir birinin sorunlarına ezilmişliğine duyarsız kalmaya “zorlanıyoruz.”

Ve işte burada tamda burada asıl “esaretimiz” başlıyor!

Birileri bizi “insan odaklı” düşünme yerine düşünce merkezimize önce bedensel farklılıkları etnik farklılıkları koymaya zorluyor. Bizler “vicdan uyuşturan” bu hapı yuttuğumuz zamanda geriye insanlığımızdan ve insani duyarlılığımızdan bir şey kalmıyor.

Tüm ezilmişler bizden olduğu gibi tüm ötekilerde bizdendir.

Yeryüzünü daha yaşanabilir kılmak için nerde bir haksızlık varsa ona duyarsız kalmamalıyız. Kalmamalıyız ki sıra bize geldiğinde etrafımızda bizden birilerini (ezilmişleri) bulalım…

Yazan: Halil Yılmaz

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap