Dogru_Yol

Kas Hastalıkları Derneği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce Kapatılmak İsteniyor!

Önerilen İletiler

Bülent Küçükaslan

Arkadaşlar,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçen yıl Altı Nokta Körler Derneği'ni Emirgan'daki merkezinden çıkarmak için elinden geleni ardına koymamıştı, bu sene de Kas Hastalıkları Derneği'ni gözüne kestirmiş gibi görünüyor!

Kas Hastalıkları Derneği'nden bir arkadaşımızın bana ilettiği güncel bir çağrıyı aşağıda bilgilerinize sunmak istiyorum:

Sevgili hasta ve üyelerimiz; destekçilerimiz, hekim ve gönül dostlarımız;

Aşağıda, konuyla ilgili detaylar ve derneğimizle ilgili alınan kararda payları olduğuna ya da alınan kararı tashih edebileceğine inandığımız kurumların iletişim bilgileri mevcuttur. İBB’nin kararına olan tepkilerinizi e-posta, telefon, mektup ve faks yolu ile buralara iletebilirsiniz.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği

İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ DERNEĞİMİZİ SOKAĞA TERK ETMEYE KARAR VERDİ!

Çok değerli dernek üyelerimiz, bizimle birlikte soluk alan hastalarımız;

Saygıdeğer bilim insanları, gönüllülerimiz, destekçilerimiz ve değer katan dostlarımız;

Çoğunuzun bildiği üzere İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, bir süre önce derneğimize kiracısı olduğu arsadan çıkması yönünde bir tahliye yazısı göndermişti.

Önce, hepimize oldukça anlamsız ve şaşırtıcı gelen bu kararın bir yanlışlık sonucu alındığı düşünülerek sorunun görüşmeler yoluyla ve iyi niyet çerçevesinde çözülebileceğine inanmıştık. Bu çerçevede, İBB Emlak Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, İBB Başkanlığı, AKP İl Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı seviyesinde girişimlerde bulunup, kimi görüşmelerden olumlu vaatler de almıştık.

Hatta, her hangi bir gerekçe kalmasın diye, iki yıl önceki kira borcunu bile ödeyerek, derneğin bütün borçlarını kapatmış, üstelik İBB Emlak Müdürlüğü’nün derneğimizden talep ettiği, yürüttüğümüz hizmetler ve faaliyetlerimize ilişkin kapsamlı bir dosyayı da kendilerine sunmuştuk…

Tüm bu iyi niyetli girişimlere karşı İBB, kiraz sözleşmemizi yenilemeyerek 32 yıllık emeği ve birikimi yok saymayı tercih etmiş ve Türkiye Kas Hastalıları Derneği’ni sokağa terk etme kararından vazgeçmemiştir! Son olarak İBB, Bakırköy Kaymakamlığı’na gönderdiği yazıyla derneğimizi, basit bir işgalci gibi kolluk kuvvetleriyle çıkarılmasını talep etmiştir!

Bildiğiniz üzere, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, ülkemizdeki yaklaşık 100.000 kas hastasının; toplumla bütünleşmesini sağlamak, daha kaliteli yaşam sürmelerinin koşullarını yaratmak, hastalarımıza ve topluma rehber olmak, çözüm önerileri geliştirerek uygulanmasını sağlamak ve sayamadığımız birçok görevi yerine getirmek amacıyla 1978 yılında Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in öncülüğünde kurulmuştur.

Yine bildiğiniz gibi derneğimiz, 08.06.1992 tarih ve 92/3137 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsünde olup, bünyesinde kurduğu mesleki ve fiziki rehabilitasyon merkezleriyle engel ayırımı yapmadan hizmet vermektedir.

32 yıldır, kas hastalıkları ve engellilerin sosyal yaşama tam ve etkin katılımı konusundaki çalışmalarıyla, ulusal/uluslararası ölçekteki bilimsel ve sosyal faaliyetleriyle saygın bir yeri olan derneğimiz, 2010 Avrupa Kültür Başkenti ûnvanı alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, kiracısı olduğu arsasından;

1- Ülkenin Sivil Toplum Kuruluşu’na ihtiyacı olmadığı,

2- Derneğin üye bilgilerini paylaşmadığını,

3- Dernek faaliyetlerinin durdurulmasının kamu menfaatine olduğu,

4- Maddi ve parasal önceliklerin her şeyden önemli olduğu,

5- Kendi gibi düşünmeyenlere yaşama hakkı tanımayacağı

gerekçeleri gösterilerek sokağa atılmak istenmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin anlaşılmaz ve kabul edilemez yaklaşımı karşısında Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, gereken her türlü tepkiyi verme kararında ve azmindedir. Bu önemli çabamızda, hasta ve üyelerimizin; hekim dostlarımızın, gönül dostlarımızın bizi yalnız bırakmayacağınıza yürekten inanıyoruz.

İBB tarafından derneğimizin acımasızca sokağa atılma girişimine karşı yapacağımız çok şey olduğuna inanıyoruz. Derneğimiz çalışanlarının ve emek verenlerin hazırlamış olduğu bir eylem planıyla ulusal ve uluslar arası ölçekte bir mücadeleye hazırlanıyor. Yapılacaklar konusunda yeri ve zamanı geldiğinde sizleri e-posta, sms ve web sitemiz aracılığıyla sürekli bilgilendireceğiz.

İBB’NİN KARARINA KARŞI SOLUK SOLUĞA, KOL KOLA, OMUZ OMUZA!

BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ!

Saygılarımızla,

TÜRKİYE KAS HASTALIKLARI DERNEĞİ

Bu durumu protesto etmek için aşağıda mektubu kullanabilir ve ilgililere gönderebilirsiniz

KINAMA MEKTUBU

Sayın ... ../../2010

32 yıldan beri ülkemizdeki kas hastalarının gözü, kulağı ve kalbi durumundaki Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından 18 yıldır barındığı binasından çıkartılma kararını derin bir üzüntüyle öğrendim.

Kamu Yararına Faaliyet sürdüren derneğimiz, Türkiye’deki on binlerce kas hastası için yegane umut ışığı, güvenilir bir bilgi merkezi ve sosyal açıdan hastaların sığınacağı sıcak bir barınaktır. Kurulduğundan bu yana sürdürdüğü sosyal ve bilimsel faaliyetler sonucu uluslar arası saygınlığı olan derneğimize karşı tutumu, akıl ve vicdan duygusuyla bağdaştıramıyorum. Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’ne karşı olan bu hasmane tutumu, hastalara karşı alınmış bir tutum olarak görüyor, şiddetle kınıyorum.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ni bir an önce almış olduğu bu utanç verici karardan dönmeye, derneğimizden ve hastalarımızdan özür dilemeye çağırıyorum…

İSİM

SOYİSİM

DESTEKLERİNİZ İÇİN

e-posta : destek@kasder.org.tr

faks : (0212) 663 0168

tel : (0212) 663 8686

PROTESTOLARINIZ İÇİN

Kadir Topbaş (İBB Başkanı)

Adres : İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı - Saraçhane

Telefon : (0212) 449 40 00

Fax : (0212) 455 27 00

E-posta : baskan@ibb.gov.tr

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf

Adres : Başbakanlık Merkez Bina, 06573 Bakanlıklar / ANKARA

Telefon : (0312) 4154024

Faks : (0312) 4173987

E-posta : selmaaliye.kavaf@basbakanlik.gov.tr

Basın Müşavirliği

Adres : Başbakanlık Merkez Bina, 06573 Bakanlıklar / ANKARA

Telefon : (0312) 4191386-4137218

Faks : (0312) 4191632

E-posta : obekar@basbakanlik.gov.tr

Türkiye Büyük Millet Meclisi

Mehmet ALi ŞAHİN TBMM Başkanı

Tel : (0312) 420 51 51

Faks : (0312) 420 51 65

E-Posta: mehmet.ali.sahin@tbmm.gov.tr

OZİDA (Özürlüler İdaresi Başkanlığı)

T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı

Adres : Necatibey Caddesi. No:49 Kızılay/Ankara

Tel : (0312) 229 55 11

Fax : (0312) 229 83 11

E-Posta: bilgiedinme@ozida.gov.tr

Başbakanlık

Adres : Vekaletler Caddesi Başbakanlık Merkez Bina, Bakanlıklar / Ankara

Tel : (0312) 413 70 00

E-posta : bimer@basbakanlik.gov.tr

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

<div><object width="650" height="650"><param name="movie" value=http://d.yimg.com/static.video.yahoo.com/yep/YV_YEP.swf?ver=2.2.46 /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="AllowScriptAccess" VALUE="always" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><param name="flashVars" value="id=18208389&vid=7003107&lang=en-us&intl=us&thumbUrl=http%3A//l.yimg.com/a/p/i/bcst/videosearch/13428/102512165.jpeg&embed=1" /><embed src=http://d.yimg.com/static.video.yahoo.com/yep/YV_YEP.swf?ver=2.2.46 type="application/x-shockwave-flash" width="650" height="650" allowFullScreen="true" AllowScriptAccess="always" bgcolor="#000000" flashVars="id=18208389&vid=7003107&lang=en-us&intl=us&thumbUrl=http%3A//l.yimg.com/a/p/i/bcst/videosearch/13428/102512165.jpeg&embed=1" ></embed></object><br /><a href="http://video.yahoo.com/watch/7003107/18208389">Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Tanıtım Videosu</a> @ <a href=http://video.yahoo.com >Yahoo! Video</a></div>

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap