Dogru_Yol

Özürlü Kızımız Türkiye Birincisi

Önerilen İletiler

3196.jpg

İMKB Trabzon Kız Teknik Meslek Lisesi’nin spastik özürlü 17 yaşındaki öğrencisi Hande Aslan, iki arkadaşıyla birlikte Koç Vakfı tarafından düzenlenen “Meslek Lisesi, Memleket Meselesi... Konuştur mesleğini” projesi yarışmasında “Monitörüm canlandı” adlı kısa filmiyle Türkiye birincisi oldu.

BAŞARIYI ödüllendiren Vali Dr. Recep Kızılcık, “Bu olay azmin zaferidir. Hande’yi tüm arkadaşlarına örnek gösteriyorum. Ben Hande kızımızın ileride çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Hande’ye destek olan herkesi kutluyorum” dedi.

Hande: Azmeden Başarır

ANNE Figen Aslan sevinç içinde herkese teşekkür ederken, Hande Aslan ise, “Herşeyi anneme, arkadaşlarıma ve öğretmenime borçluyum. Benim gibi olan arkadaşlarıma diyeceğim şey, azmedin başarın. Mutlaka başaracaksınız” şeklinde konuştu.

İMKB Trabzon Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin spastik özürlü 17 yaşındaki 11. sınıf öğrencisi Hande Aslan, 2 arkadaşıyla büyük bir başarıya imza atarak, Koç Vakfı tarafından düzenlenen Meslek Lisesi Memleket Meselesi Konuştur Mesleğini Projesi yarışmasında ‘Monitörüm Canlandı’ adlı kısa filmiyle Türkiye birincisi oldu. Aslan, arkadaşları Ayla Turan ve Merve Çapoğlu ile öğretmenleri İhsan Dihkan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık tarafından ödüllendirildi. Koç Vakfı tarafından düzenlenen Meslek Lisesi Memleket Meselesi Konuştur Mesleğini Projesi kapsamındaki "Alan adı verilmeden meslek lisesi öğrencilerinin mesleklerini tanıtmak için hazırladıkları kısa filmler" konulu yarışma sonuçları açıklandı. Yarışmaya Trabzon adına katılan İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Bilişim Teknolojileri alanı 11. sınıf öğrencisi Hande Aslan ile arkadaşları Ayla Turan ve Merve Çapoğlu, "Monitörüm Canlandı" adlı kısa filmle Türkiye Birincisi seçildi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, dün Türkiye Birincisi Hande Aslan’ın annesi Figen Aslan, arkadaşları Ayla Turan, Merve Çapoğlu, öğretmenleri İhsan Dihkan, okul müdür vekili Ahmet Çobanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdür Selim Yavuz Sandıkçı’yı makamında kabul ederek kendilerine çeşitli ödüller verdi. Burada konuşan Vali Kızılcık, Hande’nin azmin zaferine güzel bir örnek olduğunu belirterek, "Gördüğünüz gibi hayattaki tüm zorlukları isterseniz yenebilir, üstesinden gelebilirsiniz. Hande kızımız da başta annesi, arkadaşları, öğretmeni ve müdürünün de yol göstermesi ve desteği ile bu zorlukları önemsemedi ve Türkiye çapında birinci oldu. Bu anlamda kendisini tebrik ediyorum. Ve tüm arkadaşlarına da örnek gösteriyorum. Bu bir azmin zaferidir. Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz. Ben eminim ki Hande kızımız ileride çok daha büyük başarılara imza atacaktır" dedi.Hande Aslan’ın annesi Figen Aslan da Vali Kızılcık ve öğretmenlerine teşekkür ederek, "Ben de öğretmenlerine, arkadaşlarına kızımın yüzünü güldüren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

''AZMETSİNLER, BAŞARSINLAR''

Hande Aslan, yarışmayla ilgili öğretmenlerinin sınıfta kendilerine bilgi verdiğini anlatarak, ''Evde bir şeyler isteğimde yazarak anne ve babama iletiyordum. Yarışma için de bilgisayarda masaüstünde yer alan imgeleri filmde konuşturma fikrimi öğretmenime ilettim. Fikrim kabul edilince de bütün sınıf proje üzerinde çalıştık'' dedi.

Yarışmayı kazandığını öğrenince çok mutlu olduğunu belirten Hande Aslan, ''Birinci olduğumu öğrenince inanamadım. İlk önce annemle paylaştım. Çok mutluyum. Bu çalışmayı öğretmenim ve arkadaşlarımla birlikte yaptık'' diye konuştu. Aslan, bir gazetecinin kendisi durumundaki kişiler için mesajının ne olduğunu sorması üzerine, ''Azmetsinler, başarsınlar'' dedi. Vali Kızılcık, müzik dinlemeyi sevdiğini belirten Hande Aslan ve arkadaşlarına birer MP4, annesi, öğretmen ve okul iradecilerine de çeşitli hediyeler verdi.

kaynak.gunebakis.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

istemek herşeydir hayatta bu kardeşimiz bunu başarmış ve ödülünü almış umarım bundan sonrada daha büyük başarılara ulaşır tebrikler kendisine.paylaşımınız için teşekürler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap