Vatan...

Engelliler de Açılım İstedi...

Önerilen İletiler

1756.jpg

Günlük yaşamdaki engelleri protesto etmek isteyen bir grup engelli, yürüyüş yaptı.

ENGELSİZ Erişim Ankara Platformu üyesi bir grup engelli “Engelli Açılımı” talebiyle yürüyüş yaptı.

Dikimevi Ankaray İstasyonu’ndan Kurtuluş Parkı’na yürüyen engelliler, engellilere yönelik politikaları ve günlük yaşamdaki engelleri protesto eden sloganlar attı.

Benzer içerikli pankartlar taşıyan engelliler adına açıklama yapan platform sözcüsü Burak Sarı, “Toplumun ve sistemin bize koyduğu engeller yüzünden engelliyiz” diyerek, sokaklarda ve güncel hayatta ayrımcılığa sonuna kadar karşı olduklarını söyledi.

Ankara’da yaşamak çile

Sarı, 2005 yılında çıkarılan Özürlüler Yasası’nın şehirlerdeki mimari ve toplu taşımanın engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesini öngördüğünü hatırlatarak, 2012 yılına kadar tamamlanması öngörülen çalışma konusunda henüz ciddi bir ilerleme bulunmadığını söyledi.

Kentlilik bilincinin tüm vatandaşların kent yaşamına eşit ve özgürce ulaşabilmesinden geçtiğine işaret eden Sarı, “Avrupa’nın en iyi başkenti ödülünü alan Ankara’da yaşamak engelliler için olduğu kadar engelsiz insanlar için de bir nevi çile durumundadır” diye konuştu.

Erişilebilirliğin bir hak olduğunu ve engellenmemesi gerektiğini belirten Sarı, engelli vatandaşların sorunları için daha çok bütçe ayrılması talebini dile getirdi.

Kaynak.hurriyet.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

görürlermi bu isteğimizi orası mechul çünkü biz hepsinden çok önce istiyordukta hiç görmediler bizi halada göreceklerini sanmıyorum ben acıkcası.paylaşımınız için teşekürler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hiç kimsenin göreceyini duyacagını sanmıyorum çünkü burası Türkiye devletin miletin engelilerden başka bir çok işi var paylaşımın için tşk Vatan

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teşekkürler Vatan; Bu toz duman bulutu içinde kimsenin kimseyi görüp duyacağı falan yok... Yinede sorunlarımızı dile getiren bu kardeşlerimizi yaptıkları eylemden dolayı tebrik ediyorum... Hak aramak haktır...!!!

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yattığımız Yerden Bizi Görmelerini Beklemek Yalnış Zaten Seslerini Duyurabilmek Adına Çaba Gösteren Arkadaşları Kutluyorum Bir Gün Seslerini Duyan olacaktır...

Teşekkürler Abicim Paylaşımın İçin...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben açılımdan vazgeçtim.Kendi adıma.Hazırda haklarımızı kısıtlamasınlar yeter.Her geçengün zorluklar çıkarmaya başladılar.Bu gidişle Engelli vergisi çıkarırlarsa şaşırmam..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap