k@lpsizim_85

Soma'da Engelli Aileleri Yeni Okul İstiyor

Önerilen İletiler

spacer.gif

spacer.gif Manisa'nın Soma ilçesinde Eğitim İş Uygulama Okulu Okulu Aile Birliği Başkanı Zeynep Çam ve beraberinde bir gurup bayan,

Manisa'nın Soma ilçesinde Eğitim İş Uygulama Okulu Okulu Aile Birliği Başkanı Zeynep Çam ve beraberinde bir gurup bayan, Kaymakam Abdülkadir Karataş'ı makamında ziyaret ederek sıkıntı ve isteklerini dile getirdiler.

Manisa'nın Soma ilçesinde Eğitim İş Uygulama Okulu Okulu Aile Birliği Başkanı Zeynep Çam ve beraberinde bir gurup bayan, Kaymakam Abdülkadir Karataş'ı makamında ziyaret ederek sıkıntı ve isteklerini dile getirdiler.

Okul Aile Birliği Başkanı Çam, engelli çocukların ve onların aileleri adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Soma'da bir çok engelli çocuğumuz var. Okulumuzda bir çok eksikliklerin yanı sıra malzeme sıkıntısı yaşıyoruz. Eğitim uygulama okulu yapımı için arsamız mevcut ama yapımı için sizlerin desteğini istiyoruz. Zira bizim gibi engelli çocuğu olanlar sırada bekliyorlar. Okulumuzun yeri dar olduğu için kontenjan sıkıntısı yaşanıyor. Okulumuz yapıldığında bir çok aile çocuğunu okula göndermek için sırada bekliyor. Okulumuz park içinde olduğu için dışarıdan gelecek tehlikeler içinde bulunuyor. Yemek aralarında çocuklarımızın başında bulunmak zorunda kalıyoruz. Bizim çocuklarımız algılamada sorun yaşayan çocuklar. Aileler çocuklarını bizim çocuklarımıza yaklaştırmak istemiyor ve bazı gençler sigara uzatıp içirmeye kalkıyor. Bu tür sıkıntılar yaşıyoruz" dedi.

Kaymakam Karataş konu ile ilgileneceğini belirterek, "Ben bütün isteklerinizi tek tek not aldım. İnceleyeceğim. 2010 yılı içerisinde okulun yapımı için projemizi tekrar yenileyeceğiz. Çevre düzenlemesi ile de öğrencilerin dışarıdan gelecek tehlikelere karşı korunması sağlanabilir. Özel eğitim öğretmenleri ihtiyacının giderilmesi için müracatta bulunduk. Malzeme eksikliği için projeler hazırlandı. Allah sabrınız ile sizleri deniyor. Bu sınavı başarı ile geçmenizi dilerim. Onlar okula bırakıldığı andan itibaren bizlerin çocuklarıdır. Sizlerin canınız nasıl yanıyorsa bizlerinde canı aynı derecede yanıyor. Çocuklarının eğitiminden ziyade sizlerinde birer eğitim alması gerekiyor. O çocuklara nasıl davranmalısınız. Bunun ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz"dedi.

Kaynak.beyazgazete.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap