ZeYNa

Oyun Yoluyla Çocukları Anlamak

Önerilen İletiler

OYUN YOLUYLA ÇOCUKLARI ANLAMAK VE ONLARLA DAHA KOLAY İLETİŞİM KURABİLMEK MÜMKÜN.

18-21 Şubat tarihleri arasında İstanbul düzenlenen fuarda, anne ve anne adaylarını bilgilendirmek amacı ile anne-bebek sağlığı, bakımı, karşılaşılabilecek hastalıklar,

BrHOA.jpg

18-21 Şubat tarihleri arasında İstanbul düzenlenen fuarda, anne ve anne adaylarını bilgilendirmek amacı ile anne-bebek sağlığı, bakımı, karşılaşılabilecek hastalıklar, sağlıklı beslenme vb. pek çok konuda seminerler düzenlenecektir.

Psikoloji İstanbul Danışmanlık ve Eğitim Merkezi psikologlarından Şeyma Çavuşoğlu 20 Şubat 2010 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan “Anne Bebek ve Çocuk Ürünleri Fuarı”nda 17.30 – 19.00 saatleri arasında “Çocuklar ve Oyunları” konulu bir seminere konuşmacı olarak katılıyor.

Oyunları; “çocukların kendilerini ifade ettiği, yeteneklerini fark ettiği, yaratıcı potansiyellerini kullanabildiği aynı zamanda zihin, dil, duygusal ve motor becerilerini geliştirebildiği önemli bir etkinlik” olarak tanımlayan Psikolog Şeyma Çavuşoğlu, “Oyun yoluyla çocuklar duygularını ve ihtiyaçlarını ifade edebilmekte ve birçok sorunu kendi başına çözebilme yeterliliği kazanmaktadır. Çocuklar oyun oynarken son derece doğal, içten ve maskesiz oldukları için yaşadıkları sıkıntıları dışarı vururlar. O nedenle bir sorun yaşadığı düşünülen çocukları sadece oyun oynarken izlemek bile sorunun kaynağı hakkında önemli bilgiler edinmemizi sağlıyor.” diyor.

“Çocuklar ve Oyun” başlıklı seminerde, anne ve anne adaylarına yönelik olarak, oyunun çocukların hayatındaki önemi, oyun ve gelişim, bir iletişim aracı olarak oyun, yaşa göre çocuk oyunları, yaşa göre oyuncak seçimi konuları üzerinde durulacak.

Psikolog Şeyma ÇavuşoğluAnkara Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olan Şeyma Çavuşoğlu, halen Maltepe üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programına devam etmektedir. Çift ve Aile Terapisi, Çözüm Odaklı Terapi, EMDR I ve EMDR II, EMDR ve Baş Ağrısı, Cinsel Sorunlar ve Tedavileri eğitimlerini alan Çavuşoğlu, MMPI, WISC-R, Denver ve AGTE Çocuk Gelişim değerlendirme araçlarını uygulamaktadır. 2007 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri Psikolojik Danışmanlık Hizmetlerinde psikolog ve koordinatör olarak görev almaktadır. Kadın ve Aile Sağlığı Psikolojik Danışmanlık Hizmeti kapsamında "Engelli Çocuk Ebeveynleri ile Çalışma", " İtfaiye Teşkilatı Çalışanlarına Psikolojik Destek", "Güngören Bombalama Sonrası Krize Müdahale Çalışması" projelerinde yer almıştır.

Halen Psikoloji İstanbul'da çalışmalarını sürdürmekte olan ve terapi uygulamalarında özellikle Stratejik Aile Terapisi, Çözüm Odaklı Terapi ve EMDR yaklaşımlarını benimseyen Şeyma Çavuşoğlu, özellikle, ilişki ve çift problemleri, kaygı bozuklukları, depresyon, travma konularında aile ve çiftlerle çalışmaktadır.

Anne Bebek ve Çocuk Ürünleri Fuarı Hakkında Bilgihttp://www.efemfuar.com/tr/default.asp

Kaynak.kadinhaberleri.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap