Dogru_Yol

Galatasaray’ın Türk Sporuna Verdiği Zarar

Önerilen İletiler

2009 yılının Mayıs ayında Almanya’nın Wetzlar kentinde Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonlar Kupası finalleri yapılıyor. Ve Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonu oluyor.

Müsabakaların ikinci gününde Galatasaraylı bir sporcumuzun otel odasında t-shirtünü lambanın üzerine koyması ve lambayı da açık unutması üzerine odada yangın çıkıyor. Şehir itfaiyesi gelip yangını söndürüyor. Daha sonra Galatasaray Kulübü’nün orada bulunan yetkilileri, çıkacak raporlar sonunda tüm masrafları ödemeyi kabul ediyorlar.

Wetzlar kentinin savcılığı ve itfaiye raporlarının sonucunda hasar tespiti yapılıyor ve 26.000 ( yirmialtı bin) EURO‘luk bir rakam ortaya çıkıyor. Bu da Galatasaray Kulübü’ne bildiriliyor.

Aradan aylar geçiyor, muhtelif zamanlardaki uyarılara rağmen Galatasaray Kulübü konunun incelendiğini belirterek ödemeye yanaşmıyor.

Daha sonra Wetzlar’daki otel Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Avrupa bölümüne başvurarak yardım istiyor ve Başkan Jan Berteling, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Veysel Gülpınar’a bir mail göndererek taahhüt edilen bu bedelin bir ay içinde ödenmesini, aksi takdirde Galatasaray’ın bu yıl ve önümüzdeki yıl Avrupa Kupaları’ndan men edileceğini belirtiyor. Aylardır parayı ödemeye yanaşmayan Galatasaray Kulübü’nün antrenörü bir mail göndererek paranın hemen ödeneceğini belirtiyor ve geçen hafta havale yapılıyor.

Sakın şimdi Galatasaray Kulübü’nün profesyonel yöneticileri “Rapor gelmedi, şu belge eksikti, bu belge eksikti” demesin. Tüm belge ve taahhütlerin kopyaları elimizde.

Zararı bizlere

Sonuç, Türk sporu uluslararası bir federasyon nezdinde yara alıyor. Sorumlusu kim ? Galatasaray Kulübü. Ayrıca uluslararası alanda muhatap olan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bu ilişkilerde yara alıyor. “İşte Türkler zoru görünce öderler” lafı Almanya’da ve Avrupa‘da konuşuluyor.

Yürüyen basketbol da yaşanan çirkin olaylardan sonra tekerlekli sandalye basketbolunda Avrupa ve Kainat Şampiyonu olmuş bir takımın kulübü, bazı konu ile ilgili profesyonellerin ve idarecilerin vurdumduymazlığı yüzünden bu hale geliyor. Ve Türkiye’ ye yazık oluyor !

Yavuz Kocaömer

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Yükleniyor ...