yarali kalp

Engelli Sporcular İstanbulda Antreman İçin Salon Bulamadı...

Önerilen İletiler

Engelli sporcular İstanbul'da antreman için salon bulamadı google_protectAndRun("render_ads.js::google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);İstanbul'da 10 gün antreman yapmak için spor salonu isteyen Kırklareli Tekerlekli Basketbol Sporcuları'na belediye yanıtı: Tekerlekler salona zarar verir, olmaz

İSTANBUL - Karşılarına çıkan bütün engellere karşın varlığını sürdüren ve Trakya’nın tek engelli spor kulübü Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü, İstanbul’da 10 gün antneman yapacak bir spor salonu bulamadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Tekerli Sandalye Basketbol Ligi’nde 1. lige çıkan kulübe verdi yanıt şuydu: “Olmaz...Tekerlekler spor salonuna zarar verir.”

‘104-0’dan şampiyonluğa

Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü 2003 yılında kurulmuş ve Trakya ’nın ilk ve tek engelli spor kulübü.. Kulüp yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bugüne kadar tüm ilgisizliğe rağmen tek başına ayakta kalmayı başarabilmiş ender kulüplerden... Kulübün bugüne kadar yaşadığı sorunlarla ilgili eski Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Gökçe özetle şunları söylüyor: “Kulübümüzün Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, kurulduğu yılda , tanesi 5 bin lira olan tekerlekli sandalyelerden temin edemediği için rakiplerinin verdiği ödünç sandalyeler ile mücadele ederdi. Yeniliyor ancak pes etmiyorduk. 2003’te üç aylık bir kulüpken, ligdeki ikinci maçımızda 104 - 0 yenilmiştik. ‘Üzülmeyin, yenile yenile, yenmesini öğreneceksiniz’ demişlerdi. Gerçekten yenile yenile ve antrenman yapacak salon bulamamıza rağmen birinci lige yükseldik. Beşinci sezonda yetiştirdiğimiz sporcuların yanına , İstanbulda yaşayan altı sporcuyu da kadromuza kattık. Bu sporcuları ancak hafta sonları Kırklareli ’ne getirip, iki gün idman yaptırabiliyorduk. Kırklareli’de spor salonunu kullanabiliyoruz. ” Ancak özverili çalışmalara karşın kulübün halen önemli sorunları var.

Eski Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Gökçe, kulübün İstanbul’da ikamet eden tekerlekli sandalye basketbol takımı sporcularının ve antrenörlerinin, salonların birinden, 10 gün ve günde iki saat yaralanabilmesi amacıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor A.Ş. Okul Spor Salonları Genel Koordinatörlüğü’ne iki kez başvurdu. Gökçe ilk başvurusunu, 23 Mart 2009 tarihinde Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kanalıyla, diğerini ise 13 Mayıs 2009 tarihinde bizzat kulüp tarafından yaptı.

İ.B.B. Spor A.Ş. Okul Sporları Salonları Genel Koordinatörlüğü şu yanıtı verdi: “120 okula 120 spor salonu projesinde Okul Spor Salonları, ders saatleri içerisinde okul öğrencilerine, ders saatleri dışında çevre halkına kullandırılmak suretiyle yapılmıştır... Salonda yapılacak olan çalışmalarda, spor salonu ve donanımlarına zarar vermeyecek branşların seçimine, salonu koruma adına büyük önem vermekteyiz. Bu sebeplerden dolayı ilgili yazınızdaki tekerlekli sandalye basketbol çalışmalarınız ile ilgili talebinize üzülerek olumlu cevap verememekteyiz.”

O dönemde, tekerlekli sandalye basketbol takımlarının 26 Mayıs 2009 tarihinde Tekerlekli Sandalye Basketbol 2.Ligi A Grubu’nda, grup ikincisi olarak Play Off müsabakalarına katılmaya hak kazanmış olduklarını belirten Gökçe; “İstanbul’da ikamet eden tüm gençlerin yararlanabileceği salonlardan, tesislere zarar vereceği gerekçesiyle engellilerin yararlanamamasının nedenini anlayamadık. Sadece 10 gün için, salonlardan sadece birini kullanma ihtiyacımız vardı. Düştüğümüz zor durum karşısında ligden çekilmeyi bile düşünmüştük” dedi.

Konuyla ilgili Spor A.Ş. yetkilileri şunları söyledi: “Tekerlekli sandalye basketbol oyuncularının parke zeminde çalışmaları gerekiyor. Salonlarımızın kauçuk ve pvc kaplı. Zarar görme ihtimali yüksek. Lastikler ince ve üzerinde 70- 80 kiloluk biri olduğunda lastiklerin yüzeye uyguladığı direnç fazla oluyor ve sandalyelerin tekerlekleri, zemin üzerinde siyah ve yeşil iz bırakıyor... Projeyi biz Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrettik. Devam etseydik engellilere yönelik organizasyon yapacaktık.”

‘Tekerlekler zarar vermez’

Saran Anadolu Yakası Engelliler Spor Klübü Baş Antrenörü Selim Savaş Akarsu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Tekerlekli sandalye basketbolunda sandalyelerin tekerlekleri kaucuk ve pvc zemine zarar vermez ancak parke zemin eğer yeni cilalanmış ise cilayı matlaştırması anlamında zarar verebilir. Dış lastikler özel malzemeden yapılıyor. Tanesi 75 ile 150 lira arasında değişiyor. Zemine zarar vermeyecek türden. Ayakkabılar ne kadar zarar veriyorsa, bizim lastiklerimiz de ondan yüzde 10 daha fazla zarar verebilir.’

Radikal

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

engellilerin yanındayız diyen anlayış buysa çokta fazla birşey söylenemez aslında demekki bizlerin yanında sadece lafta oluyorlarmış buda güzel bir örnek buna.paylaşımınız için teşekkürler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap