Vatan...

Engellilere Yeni Hizmet...

Önerilen İletiler

3145.jpg

Kaybolan Engellileri Parmak İzi Kurtaracak Bilecik Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polis Birimi, kaybolan engellileri daha kolay bulabilmek için parmak izlerini aldı.

Bilecik'te polis, özürlülerin kimlik tespitinin kolayca yapılabilmesi için parmak izlerini aldı. Gönüllülük esasına göre yürütülen proje kapsamında ailelerle görüşen ekipler, konuyu anlatarak ikna etti. Emniyete götürülerek çikolata ikram edilen çocukların Olay Yeri İnceleme Birimi'nde parmak izleri alınarak, fotoğrafları çekildi.

Proje hakkında velilere bilgi verildiğini belirten emniyet yetkilileri, her yıl onlarca kayıp insanın kimliğini parmak izi kaydı olmadığı için tespit edemediklerini dile getirdi. Kayıp şahısların yapılan müracaattan sonra arandığını ancak özellikle otistik ve down sendromlu engellilerin kendisini ifade edememesi yüzünden kimlik ve adres tespiti yaparken zorlanıldığını dile getiren yetkililer, bu tür durumları kolayca çözmek için parmak izi uygulamasının önemli olduğunu vurguladı.

Özürlü çocukların aileleri ise, uygulamadan memnun olduklarını belirterek, emniyet yetkililerine teşekkür etti. Çalışmayı duyduktan sonra isteyerek katıldıklarını anlatan aileler, otistik, down sendromlu ve kendini ifade edemeyen engelli çocukların sık sık kaybolduğunu, bulmakta zorlandıklarını söyledi. Uygulamanın ardından çocuklarına kaybolmaları halinde daha çabuk ulaşabileceklerini belirten aileler, projenin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap