k@lpsizim_85

Tekerlekli Sandalyede Bale

Önerilen İletiler

Tekerlekli Sandalyede Bale

Antalyalı bir grup engelli çocuk ve genç, geliri yine engelliler yararına harcanacak sanat etkinliğinde rol alacak. 60 engellinin katılacağı gösteride, bedensel engelli gençler tekerlekli sandalyede bale yapacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın eşi Günseli Akaydın'ın başkanlığını yürüttüğü Antalya Gönüllüleri Derneği Kültür ve Sanat Birimi ile Engelliler Birimi ortak bir sanat etkinliği projesi hazırladı.

Çeşitli engel gruplarındaki çocuk ve gençlerin rol alacağı ''Engel-sizsiniz'' adlı etkinlikte, işitme ve zihinsel engelli çocuklar kolbastı oynayacak, Down sendromlu çocuklar hiphop dans gösterisi yapacak. Görme ve işitme engelli gençlerin enstrüman çalacağı gösteride Türkiye'de bir ilk de gerçekleştirilerek bedensel engelliler bale gösterisi sunacak.

Antalya Gönüllüleri Derneği Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Selen Demirel ile Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde tenor olarak görev yapan eşi Devrim Demirel'in sahneye koyacağı etkinlikte tekerlekli sandalyede bale yapacak bedensel engelli grup, Cafe Anatolia'nın September Storm adlı eseri eşliğinde dans edecek.

Tekerlekli sandalyeli gençleri, Demirel çiftiyle birlikte Antalya Devlet Opera ve Balesi'nden gönüllü Sevgim Aksoy ve Ali Basmacı sahneye hazırlıyor.

GÖSTERİ 28 ŞUBATTA SAHNELENECEK

Sanatçı Devrim Demirel, 28 Şubat Pazar günü saat 14.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek etkinliğin gelirinin engelliler yararına harcanmasının yanı sıra topluma üç önemli mesaj da vereceğini kaydetti.

Engellilere, kültür ve sanatın insani değerler olduğu ve herkes tarafından izlenip uygulanabileceğini; engelsizlere ise bütün bunları engellilerden çok daha rahat yapabileceğini hatırlatmak istediklerini vurgulayan Devrim Demirel, son olarak da engelli vatandaşların önüne ''fiziksel'' engel çıkaranlara seslenmek istediklerini belirtti.

Demirel, biyolojik olarak engelleri olan insanların toplumdan kesinlikle merhamet istemediklerinin altını çizerek, ''Onların önüne kaldırım, merdiven olarak çıkan engelleri kaldırmamızı bekliyorlar'' dedi.

Projeyi hayata geçirme konusunda çok emek sarf ettiklerini bildiren Selen Demirel ise engellilerle büyük bir heyecanı paylaştıklarını söyledi. Antalya'daki engellilerin üyesi olduğu sivil toplum örgütleriyle engelli çocukların eğitim gördüğü okulları ziyaret ettiklerini ifade eden Demirel, tanıştıkları 150 kadar engellinin arasından sanata yatkın olanları seçerek 60 kişilik bir grup oluşturduklarını açıkladı.

20100211.104730_ANT077_1273218.jpg Ntvmsnbc

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tekerlekli sandalyede bale

Antalya'da, engelli bireyler, 'Engel-sizsiniz' etkinliğinde buluşacak. Türkiye'nin ilk tekerlekli sandalye bale topluluğu da bir gösteri yapacak.

100222-bale1.widec.jpg

100222-bale2.standard.jpg

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın eşi Dr. Günseli Akaydın'ın başkanlığını yürüttüğü Antalya Gönüllüleri Derneği Kültür ve Sanat Birimi ile Engelliler Birimi ortak bir sanat projesi hazırladı.

Projeye göre, çeşitli engel gruplarındaki çocuk ve gençler 'Engel-sizsiniz'' adlı etkinlikte buluşacak. Etkinlik kapsamında işitme ve zihinsel engelli çocuklar kolbastı oynayacak, down sendromlu çocuklar hiphop dans gösterisi yapacak. Görme ve işitme engelli gençler de enstrüman çalacak.

Türkiye'de ilk defa tekerlekli sandalyede bale topluluğu gösteri sunacak. 28 Şubat Pazar günü saat 14.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek 63 engelli bireyin katılacağı etkinliğin geliri de yine engelli bireyler için harcanacak.

DEVRİM DEMİREL SAHNEYE KOYACAK

Antalya Gönüllüleri Derneği Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Selen Demirel ile Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde tenor olarak görev yapan eşi Devrim Demirel'in sahneye koyacağı etkinlikte, tekerlekli sandalyede bale yapacak bedensel engelli grubun Cafe Anatolia'nın September Storm adlı eseri eşliğinde dans edeceğini belirtti.

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap