Can Sengul

Öğretmen Atamaları...

Önerilen İletiler

Arkadaşlar 2002 yılından bu yana ne yazık ki engelli öğretmen adayları büyük bir ayrımcılık ve çifte standartla karşı karşıyadır. Zira engelli öğretmen adayları Eğitim Fakülteleri’nden stajlarını yapmış olarak ve diplomalarını almış olarak mezun olmalarına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok değerli ve bilgili bürokratları ya da yöneticileri tarafından ‘ÖĞRETMEN OLAMAZ’ denilerek atamaları iptal edilmektedir.

Engellilerin yaşadığı bu sorunların bir an önce sona ermesi hiç olmazsa şuanda Eğitim Fakülteleri’nde öğrenim görmekte olan engelli arkadaşlarımızın daha sağlıklı bir karar verebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na bazı sorular sordum ancak ne yazık ki çok basit bir cevap ile geçiştirildim. Güya kılavuzlarda her şey yazıyormuş halbuki kılavuzlarda engelli adaylar için hiçbir şey yazmıyor. Ayrıca görme engelli olup da Ankara’da bazı şahısları araya koyarak atanan ve hala görevde olan arkadaşlarımızda söz konusu. Eğer atanmıyorsa neden atanılmıyor ya da torpili olanlar nasıl atanıyor bilgi istiyoruz.

Eğer Önder arkadaşımıza yardımcı olmak istiyorsak aşağıdaki adresten Bilgi Edinme Başvuru Formunu doldurunuz ve e-posta adresinizden onayladıktan sonra yine aşağıda yer alan soruları yöneltiniz.

http://bilgiedinme.meb.gov.tr/Internet/onbasvuru.aspx?kurum=meb

Soru: 1 – Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atamalarında engelli öğretmen adaylarına herhangi bir ek prosedür uygulanmakta mıdır?

Soru: 2 – Milli Eğitim Bakanlığı engelli öğretmen adaylarından sağlık kurulu raporlarında ‘engelli’ olduklarının belirtilmemesi gibi bir ibareyi neye göre istemektedir? Engelli bir adayın raporunda hiçbir şeyi yokmuşçasına düzenleme yapılması suç teşkil etmez mi?

Soru: 3 – Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atamaları yasal düzenlemelerine göre engelli adayların öğretmen olarak atanamayacakları branş ve gerekçeleri nelerdir?

Soru: 4 – Milli Eğitim Bakanlığı Bedensel Engelliler Değerlendirme Komisyonu nedir? Bu komisyon kimlerden oluşur ve görevleri nelerdir? Şuanda böyle bir komisyon çalışmakta mıdır yoksa kaldırılmış mıdır?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

engelli öğretmen öğrencilere dayak atmak istese atamaz. şimdi milli eğitim öğrencisine dayak atamayan öğretmeni niye atasın. yani düşününce milli eğitim bakanlığı da haklı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
engelli öğretmen öğrencilere dayak atmak istese atamaz. şimdi milli eğitim öğrencisine dayak atamayan öğretmeni niye atasın. yani düşününce milli eğitim bakanlığı da haklı.

Dayak atmak bu zamanda zaten yasak öğrencilere bir fiske vursan hemen dava acıyorlar. Engelli engelsiz fark yok zaten

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Öğretmen olamaz ne demek yaa nasıl bir zihniyettir bu öğretmenliğin engelle ne alakası var aslında böyle bir durumda ilk önce engellilere öncelik tanınmalı ama nerdeeee.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap