k@lpsizim_85

Türkiye Bu Habere Ses Verdi

Önerilen İletiler

Türkiye Bu Habere Ses Verdi

MUĞLA’nın Kavaklıdere İlçesi’ne bağlı Nebiler Köyü’nde, akli dengesi bozuk oğlu 40 yaşındaki Galip ile harabeyi andıran bir evde yaşam mücadelesi verirken, yaşlılık maaşı kesilen 3 çocuk, 4 torun sahibi 70 yaşındaki Zeliha Taş’ın dramı, tüm Türkiye’de yankı buldu.

Ankara, İstanbul, Konya, Kütahya ve Niğde başta olmak üzere ülkenin dört bir yanından dramı duyuran basın kuruluşlarını ve Kavaklıdere Kaymakamlığı ile beledyesini telefon yağmuruna tutan vatandaşlar, Zeliha Nine’ye yardım etmek istediklerini söyledi. Haberi okuduklarında yaşlı kadın için çok üzüldüklerini anlatan vatandaşlar, para, gıda, ısınma, giyim ve çeşitli yardımlarda bulunabileceklerini dile getirdi.

Zeliha nine ve oğlunun durumuyla ilgili Muğla Valiliği’nce inceleme başlatıldığını, konunun araştırılarak gerekli girişimlerde bulunulacağını aktaran Kavaklıdere Kaymakam Vekili Hasan Tanrıseven, şunları söyledi: “Devlet olarak Zeliha nine ve oğlu Galip’e sahip çıkılacak. Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla zaman zaman gıda ve kömür yardımında bulunuyorduk. Ancak, kanun gereği sosyal güvencesi olan kişilerin anne babalarına bakmakla yükümlülüğü bulunuyor. Bu nedenle Zeliha ninenin yeşil kart ve yaşlılık aylığı kesilmişti. Ancak, nineye Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla da gerekli yardımları ulaştırabiliriz.” 3 AY ÖNCE SAĞ GÖZÜNÜ YİTİRDİ Engelli oğlu Galip ile birlikte, harabeye benzer bir evde hayata tutunmaya çalışan Zeliha Taş’ın, görüşmediği diğer iki oğlunun sigortalı olmaları nedeniyle, tek geçim kaynağı olan 90 TL'lik yaşlılık aylığı kesilmiş, yeşil kartı da iptal edilmişti. Sosyal güvencesi ortadan kalkan Zeliha Nine, üç ay önce şeker komasına girip tedavisini yaptıramayınca sağ gözünü kaybetmişti.

Cavit YILDIRIM/KAVAKLIDERE(Muğla), (DHA)

Kaynak.milliyet.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teşekkürler Gülsüm; dileriz böyle olaylar bir daha yaşanmasın ama hayatta her şeyle

karşılaşmak mümkün... Bu durumda olan yüzlerce insan var Zeliha nine sadece onlardan biri...

Allah bütün düşkünlerin yardımcısı olsun... Bizlerde birazcık çevremize karşı duyarlı olalım....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Halkımız Bu Tür Konularda Çok Duyarlı Yardımlarını Esirgeyem Ve Bu Gibi Durumlarda İnsanlara Yardım Eli Uzatan Tüm Yardım Sever Halkımıza Canı gönülden Teşekkür Ediyorumm

UNUTMAYALIM Kİ BUGüN BANA YARIN SANA

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap