Vatan...

Kuvvetli Yağış Bekleniyor...

Önerilen İletiler

3079.jpg

Meteoroloji, İstanbul geneli ile Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi

Antalya'da etkili yağış ve kuvvetli fırtına beklentisi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Meteoroloji, İstanbul geneli ile Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde çok kuvvetli, Edirne-Tekirdağ-Kırklareli ve İstanbul genelinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Yağışların yağmur ve sağanak Edirne ve Kırklareli çevrelerinde ise karla karışık yağmur olarak görüleceğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel,su baskını vb) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

EGE'DE FIRTINA

Rüzgarın Güney Ege'de güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8, zaman zaman 9 kuvvetinde (Saatte 60-80km, hamlesi 90km) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli fırtına nedeniyle denizcilerin ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

ANTALYA'DA OKULLAR YARIN TATİL

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte ve çevresinde bugünden itibaren etkili yağış ve kuvvetli fırtına beklendiği, rüzgarın hızının zaman zaman 80-100 kilometrenin üzerine çıkabileceği belirtildi.

Öğrencilerin hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi için İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla yarın ilk ve orta dereceli okullar ile yaygın ve özel eğitim kurumlarının 1 gün süreyle tatil edildiği, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personelin de 1 gün süreyle idari izinli sayılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Fırtınanın yarın akşam saatlerinde etkisini azaltacağının belirtildiği açıklamada, veliler ile eğitim kurumlarının yöneticilerinin tedbir alması istendi.

MUĞLA VE İZMİR'DEKİ YAĞIŞLAR

Muğla'da etkili olan sağanak sonucu son 14 saatte metrekareye 42 kilogram yağışın düştüğü bildirildi.

Muğla-Marmaris kara yolu Kötekli mevkisinde de yağmur sularının kara yolunda birikmesi sonucu yolun tek şeridi ulaşıma kapandı.

Muğla'nın Milas ilçesinde, şiddetli yağış nedeniyle bir köprünün yıkıldığı, daha önce yıkılan bir köprünün yerine yapılan geçici asma köprünün de zarar gördüğü bildirildi. Bodrum'da etkili olan orta kuvvetli fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Fırtınanın hızının saatte zaman zaman 45-50 kilometreye ulaştığı bildirildi. Cumhuriyet Caddesi'ndeki sahilde bulunan bazı restoran ve eğlence mekanlarının balkonlarını ise su bastığı görüldü.

İzmir'de, gece başlayan ve sabaha karşı şiddetini artıran yağış, kentteki yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde son 10 saatte metrekareye 74 kilogram yağış düştü. Konak, Balçova, Gaziemir, Yeşildere, Alsancak, Bayraklı, Mersinli, Güzelyalı, Balçova, Güzelbahçe, Buca ve Karşıyaka'da su basan ev ve iş yerlerinde, su tahliyesine İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar da yardım etti. Polisler, dere yatağı çevresindeki evlerde yaşayanları, su taşkınına karşı uyardı.

DOĞU'DA SOĞUK ETKİLİ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde dondurucu soğuk etkili oluyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 25 dereceyle Ağrı'da ölçüldü. Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava akımı, bölgedeki hava sıcaklıklarında düşüşe neden oldu. Gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 25, Erzurum'da 24, Ardahan'da 18, Kars'ta 16, Erzincan'da 7 ve Iğdır'da 5 derece olarak kaydedildi.

459 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Bölgede, Erzurum'da 188, Kars'ta 86, Bingöl'de 70, Ardahan'da 55, Tunceli'de 45 ve Muş'ta 15 olmak üzere toplam 459 köy yolunda kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Erzurum'da son 24 saatte durumu ağırlaşan 3'ü hamile 4 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap