Vatan...

'Engel! Siz Tv' Yayın Hayatına Başlıyor...

Önerilen İletiler

1756.jpg

Engelliler Yaşam Merkezi Derneği, Dünyada bir ilke imza atarak, “Engel! Siz TV”yi kurdu.

Engelliler Yaşam Merkezi Derneğin Basın Sözcüsü Burcu Yağış, yaptığı açıklamada, dernek bünyesinde “Engel! Siz TV” isminde bir televizyon kanalı kurulduğunu, böyle bir kanalın dünyada ve Türkiye’de ilk olacağını ifade etti. Yağış, “Engel Olma” sloganıyla Şubat ayı sonuna kadar yayın hayatına başlayacak olan ’Engel! Siz TV’, bundan böyle tüm engellilerin ve ailelerinin engelsiz yer alabilecekleri bir platform olacak” dedi. Kanalın engelli vatandaşların dertlerinin, sorunlarının, problemlerinin çözümünde etkili olacağını belirten Yağış, tüm izleyicileri ekran başına çekmeyi amaçlayan kanalın, spordan sanata, müzik-eğlenceden yarışmalara, haberden açık oturuma kadar farklı alanlarda da kamuoyunun beğenisine sunulacağını söyledi. Kanalın, TURKSAT 12015 frekanstan ve çok yakında D-Smart, Digiturk ayrıca internetten de canlı izlenebileceğini dile getiren Yağış, “Engellilerin ve engelli yakınlarının yenilik ve gelişmelerle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak, yerel yönetimlere engelliler için yaptıkları mimari ve kentsel düzenleme ve faaliyetlerle ilgili destek sağlamak, yeni girişimleri teşvik etmek, sivil toplum kuruluşları arasında etkileşimi güçlendirerek, sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesine ve yaygınlaşmasına destek sağlamak, ’Engel!siz TV’nin ana hedeflerini oluşturuyor” dedi.

“Engel!Siz TV”nin bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçtiği vurgulayan Yağış, açıklamasında şunları kaydetti:

“TV programlarımızla hedef kitlenin çok geniş ve yaygın olmasını sağlamak, doğru hedef kitleyi tespit ederek değerleri öne çıkarmak, TV seyircisinin eğilimini yönlendirmek, bunları yaparken sosyal sorumluluklar ile birlikte kültürümüze katkıda bulunmak, toplumsal bilincin oluşmasını sağlayabilmek, tüm izleyicilerin yaşam dünyasına katkıda bulunmak engelsiz TV’nin öncelikleridir.”

Yağış, öte yandan Türkiye’de kayıtlı 9 milyon engelli olduğunu, hatırlatarak, “Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 13.45’i engelli, ailelerini de hesaplarsanız bu konu ülkenin 3/1’ni ilgilendirir” dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hayırlı Uğurlu Olsun...

Dilerim ki Sesimizi Duyurabileceğimiz Sorunlarımızı Dile Getirebileceğimiz Bir Yayın Yaparlar...

Rayting Kurbanı Olmaz...

Teşekkürler Paylaştığınız Haber İçin Bozkurt....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Berrin arkadaşıma kattılıyorum doğru yolda kullanılırsa engellilerin sesini duyurcaz deyipte engellileri daha çok istismar etmezse güzel şeyler olur ve gerçekten o zaman sesimizi duyurmuş olurlar..

Paylaşım için tşkler..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap